Microsoft ev ofis çalışma sistemini çok sevdi

microsoft ev ofis

Yazılım ve teknoloji devi Microsoft, Covid-19 nedeniyle geçiş yaptığı evden çalışma sistemini çok sevdi. Bu deneyimin ardından şirket yeniden ofislere dönmek istemiyor olabilir.

Microsoft ev ofis çalışma sistemini artık kalıcı olarak şirkete yerleştirmeyi düşünüyor. Bu amaçla çalışanlarına opsiyon sunacak olan şirket, ofise gelmek yerine evden çalışmak isteyenlere özel imkanlar sunacak.

Microsoft ev ofis sistemini opsiyon olarak sunacak

Microsoft bazı görevler için çalışanların fiziksel olarak ofise gelmesini gerekli buluyor. Ancak işlerini evden sürdürebilecekler için de bu opsiyonu açık bırakacağını açıkladı. Böylece Microsoft çalışanları, pandemi sona erse bile evden çalışmaya devam edebilecek. Ayrıca yeni işe giren çalışanlar için de bu opsiyon sunulacak.

ABD Ulusal İstatistik Kurumu’nun yaptığı araştırmaya göre, yaşı 20-64 arasında değişen ve yılda 10 bin dolardan fazla kazanan çalışanların %46’sı Nisan ayında ev-ofis çalışma sistemine geçmişti. Mayıs ayında ise bu oran %42’ye indi. Ağustos ayında %35’e gerileyen bu oran, pek çok şirketin çalışanlarını ofise çağırmasının sonucuydu.

microsoft ev-ofis

Şimdi Microsoft’un evden çalışma opsiyonu sunmasıyla beraber, pek çok büyük şirketin de hem ofis maliyetlerini azaltmak hem de insanların yolda geçecek saatlerini daha etkin kullanmalarını sağlamak için ev-ofis sistemine sıcak bakacağı düşünülüyor. Ayrıca, ABD dahil pek çok batı ülkesinde daha esnek çalışma saatleriyle yeni çalışma düzenlerinin tartışmaya açılması da bekleniyor. Çünkü, pandemiden sonra dünya kolay kolay eski dünya olamayacak.

YouTube alışveriş merkezine dönüşebilir

Ya siz, bu konuda ne düşünüyorsunuz? Evden çalışmayı mı yoksa ofiste çalışmayı mı tercih edersiniz?