YouTube alışveriş merkezine dönüşebilir

YouTube Türkiye temsilcisi

Kanalıma hoşgeldiniz diye başlayan Youtuber videoları insanoğlunun geleceğini tehdit etmeye devam ederken, Google’dan şimdi korkutan bir hamle daha geldi.

Google’ın planına göre yakında YouTube alışveriş merkezine dönüşebilir. Böylece kanalıma hoşgeldinizci Youtuber tayfası, tüm hayat deneyimini bu insanları seyrederek edinen masum insanlara videoların içinden ürün satmaya başlayacak.

YouTube alışveriş özelliklerini test etmeye başlayacak

Doğrudan video içinden yapılacak satışlarda YouTube da önemli bir komisyon geliri elde ederken, satışlar da Google Shopping kanalı üzerinde gerçekleşecek. YouTube’un şimdiden bazı içerik üreticilerine, videolarındaki ürün ve hizmetlere etiketler koymalarını istediği vurgulanıyor. Bu etiketler üzerinden izleyiciler, ürünlerin Google Shopping üzerindeki alışveriş linklerine ulaşabilecek.

Böylece sadece fiziksel ürünler değil, video oyun abonelikleri gibi hizmetleri de satmak mümkün olacak.

2020 Nobel Barış Ödülü kime gitti?

YouTube ayrıca Shopify servisini de videolarına entegre etme çalışmasına devam ediyor. Youtube halihazırda her yıl 15 milyar dolar gelir elde ediyor. Alışveriş mekanizmalarını da videolara entegre etmesi halinde bu rakamların katlanarak büyümesi bekleniyor.

YouTube alışveriş

Zira sadece alışverişten değil, videolarda doğrudan ürünlerini satmak isteyecek üreticilerin reklamlarında da büyük artış olabileceği düşünülüyor.

Peki siz YouTube’da seyrettiğiniz videolarda yer alan ürün ve hizmetleri almaya niyetleniyor musnuz? Video içinden doğrundan ürünün alışveriş sayfasına ulaşmak sizce faydalı bir hizmet olur mu? Ayrıca Google’ın alışveriş servisini kullanıyor musunuz? YouTube ile Google Shopping birlikteliği sizce randımanlı çalışır mı?