Microsoft Edge yeni sürümü kullanıma sunuldu

Microsoft Edge

Microsoft’un bir türlü dikiş tutmayan tarayıcısı Edge’nin yeni sürümü olan Microsoft Edge 103 resmen kullanıma sunuldu. İşte yeni sürüm ile gelen bazı özellikler.

Microsoft Edge yeni sürümü kullanıma sunuldu. Microsoft Edge, aslında gerek teknoloji dünyası gerekse de iş dünyası için ibret alınacak bir hikayenin kahramanı. Yaşı yeten okurlarımızın çok iyi bildikleri üzere, Microsoft’un efsanevi internet tarayıcısı Internet Explorer, bir dönemler dünyada alanının tekeli konumundaydı.

Microsoft Edge

Öyle ki bir dönemler kullanım oranı %95’leri bulan bu tarayıcı, ilerleyen yıllarda da %65 seviyelerinde tutmayı başardığı kullanıcı sayısıyla uzun bir süre piyasayı domine etmeyi başardı. Ancak güncel gelişmelerin takip edilememesi, rakiplerin yeterince ciddiye alınmaması gibi sebeplerle güç kaybeden Internet Explorer önce yerini Microsoft Edge’ye bırakmış sonrasında da tamamen tarih sahnesinden silinmişti.

Microsoft Edge yakında ücretsiz bir yerleşik VPN içerecek

Öte yandan Microsoft Edge’nin de Internet Explorer’dan aldığı bayrağı çok başarılı bir şekilde dalgalandırdığı söylenemez. Bir zamanlar piyasanın en büyüğü olan bu seri, şimdilerde adeta var olma mücadelesi veriyor. İşte bu kapsamda Microsoft Edge’nin her yeni güncellemesi oldukça büyük bir merakla takip ediliyor. Amerikalı teknoloji devi Microsoft ise elinden gelenin fazlasını yapmaya devam ediyor.

Microsoft, Edge tarayıcı için yeni bir özellik deniyor

Microsoft Edge yeni sürümü kullanıma sunuldu

Şirket tarafından bugün yapılan yeni bir açıklamaya göre, Microsoft Edge’nin yeni sürümü olan Microsoft Edge 103 resmen kullanıma sunuldu. Amerikalı şirketin daha önce defalarca belirttiği üzere özellikle oyuncuları radarına alan yeni sürümde artık oyunlar için özel bir ana sayfa desteği mevcut.

Bu özelliğe ilave olarak yeni bir tarayıcı açıldığında otomatik olarak belirlenen profil için bir nevi oto kontrol yeteneği kazanan Microsoft Edge’de istemci sertifikası da her seferinde baştan kontrol edilecek.

Ayrıca Microsoft Defender SmartScreen desteği sayesinde daha güvenli bir internet deneyimi sunmayı amaçlayan Microsoft Edge, bakalım bu özellikleriyle kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarabilecek mi?

Elden Ring’in yaratıcısından yeni oyun geliyor