Microsoft Edge kullananların sayısı artıyor

microsoft edge

Microsoft Edge piyasaya sürülmesinden 3 ay geçmesine rağmen, Mozilla Firefox, Opera, Safari gibi tarayıcıların önüne geçerek tercih edilme konusunda ikinciliğe yerleşti. Peki firma sizce bunu nasıl başardı?

Microsoft Edge başarısının sırrı çoğu uzmana göre üreticisinin Microsoft firması olması yeterli oluyor. Öyle ahım, şahım bir tarayıcı değil, diğer tarayıcılara nazaran ek özellikleri yer almıyor. Çoğunluk fikir bunu gösterirken, peki istatistikler neyi gösteriyor.

Nokia 8.3 5G fiyatı ile akılları karıştırıyor!

Öncelikle şunu da belirtmekte var, Windows tabanlı bir bilgisayar aldığınızda Microsoft Edge yüklü olarak geliyor. Bu durum bilgisayar kullanıcılarının Edge’yi en azından deneme şansı veriyor. Ancak bilenen o ki büyük bir kısmı Edge’yi bir kenara itip direkt olarak Google Chromu’u bilgisayarlarına yüklüyor. Bunu bu kadar emin söylememizin nedeni ise tabi ki istatistikler.

Microsoft Edge başarısını neye borçluMozilla Firefox ikinciliği kaptırdı

NetMarketShare tarafından yapılan masaüstü alanında çalışmaya göre Google Chrome’u tercih edenleri oranı %68,5. Bu oranı Google Chrome; Internet Explorer, Edge, Opera gibi tarayıcılara karşı sağlaması büyük başarı. Ancak Microsoft Edge’nin henüz 3 ay önce çıkan bir tarayıcı olması ve %7,6 bir paya sahip olması da kendisi için büyük başarı. Ancak dediğimiz gibi tarayıcının Microsoft çıkışlı olması acaba zaten bu paya sahip olmasındaki tek etken mi bunu zaman gösterecek.

Geçtiğimiz ay istatistik firması Statcounter, masaüstü cihazlar için, küresel ve bölgesel olarak en çok kullanılan internet tarayıcıları verilerinde %9,53 ile Mozilla Firefox, Edge’nin önündeydi şimdi ise masaüstü alanında yapılan genel araştırmaya göre %7,2 olurken Edge’nin arkasında yer aldı. Edge’nin henüz çıkmasından 3 ay geçtiğini düşünecek olursak önümüzdeki aylarda kullanım oranlarında yükseliş olacağı aşikar. Chrome’in önlem alıp almayacağı merak konusu.

Microsof Edge‘yi daha önce denemedi iseniz veya indirmek isterseniz buradan indirebilirsiniz.