Microsoft Edge Android ve iOS’e Gelebilir

Microsoft Edge yakinda iOS ve Android platformuna gelebilir94197 0

Microsoft’un Windows 10 ile birlikte kullanıma sunduğu tarayıcısı Edge yıl sonuna kadar Android ve iOS’e gelebilir. Konu hakkındaki detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Microsoft devrimler yenilikler getiren işletim sistemi Windows 10 ile birlikte farklı uygulamalarını da kullanıcılara sunmuştu. Bu uygulamalardan en önemlilerinden birisi de Edge internet tarayıcıydı. İnternet Explorer’ın kötü şöhretinden kurtulmak isteyen Amerikan teknoloji devi bu nedenle yeni tarayıcısını sıfırdan geliştirmişti. Windows 10’un içerisinde hem İnternet Explorer hem de Edge tarayıcı bulunuyordu. Ancak, İnternet Explorer işletim sisteminin derinliklerinde yatmaktaydı. Özel olarak ihtiyacınız olmadıkça onu çalıştırmıyordunuz.

Microsoft ise Edge’in kullanımını yaygınlaştırmak istiyordu. Eklenti desteği ve hız konusunda halen sorunları bulunan Edge, İnternet Explorer kadar kötü olmasa da pek beğenilmedi. Çok az sayıdaki kullanıcı Edge tarayıcıyı kullanır oldu.

Windows Phone’u başarıyla götüren ama sonrasında kendi eliyle dev ekosistemi öldüren Microsoft, artık Apple ve Google’ın ekosistemlerinde yer edinmeye çalışıyor. iOS ve Android’de başarılı olan onlarca uygulama ve şirket de bu amaçla geçtiğimiz yıllarda satın alınmıştı.

Yeni gelen haberlere göre, Microsoft kendi geliştirdiği internet tarayıcı olan Edge’i Android ve iOS ekosistemlerine getirmeye hazırlanıyor. Bu yıl sonunda tanıtılması beklenen tarayıcının onlarca farklı tarayıcı bulunan App Store ve Google Play Store’da yerini alması bekleniyor. Firmanın kendi tarayıcısı ile birlikte pek bilinmeyen Bing arama motorunu da öne çıkarması bekleniyor. Ülkemizin de dahil olduğu bazı ülkelerde Edge tarayıcıyla birlikte Yandex arama motorunu varsayılan olarak getiren şirketin Bing’i daha ne kadar öne çıkarabileceği ise merak konusu.

FIFA 18 İlk Haftasından Anlık Oyuncu Sayısı Açıklandı