iPhone X Tedarik Sorunları Bitti Mi?

iphone x 14

Aylardır üretimi ve tedarikinde yaşanacak sorunlar dile getirilen iPhone X‘da mutlu sona ulaşıldı mı? Teslimat sürelerindeki düşüşün sebebi ne?

Analistlere Göre Talepte Değişim Yok

Kullandığı pek çok farklı parça, çentikli tasarım gibi detaylardan ötürü tedariki ve üretimi zor olan bir cihaz, iPhone X. Eylül ayının sonlarına doğru tanıtılan iPhone 8, 8 Plus ve X arasından sorunu yaşayan tek cihazın bu model olması her şeyi zaten açıklıyor. iPhone 8 ailesi çoktandır satışta, ancak X için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Ancak son bir haftada değişen çok şey olduğunu inkar etmek de yanlış olur.

Bildiğiniz gibi amiral gemisi, 2 gün önce Türkiye’nin de dahil olduğu 14 ülkede daha satışa çıktı. Ön sipariş veren kullanıcılar için 5-6 hafta olarak gösterilen teslim süresi, geçtiğimiz hafta itibariyle 1-2 haftaya kadar indi. Analistlere göre bunun, talebin beklenenden az olmasıyla ilgisi yok. Olay tamamen üretim sıkıntılarının aşılmasıyla alakalı. Görünüşe göre Apple, üretimi düzene oturtmayı bu kez başarmış.

Yine de Geç Kaldı

Tüm bunlar, iPhone X‘un fazlasıyla geç kaldığı gerçeğini değiştirmiyor. Ön siparişlerin tamamen teslim edilmesi görünüşe göre aralık ayında tamamlanacak ve cihazı her yerde görmeye başlamamız için neredeyse yıl başını beklememiz gerekecek. iPhone X’un en büyük rakibi olarak gösterilen Note 8, ağustos ayında tanıtılmış ve kısa süre içerisinde satışa sunulmuştu. Şimdi Samsung, Galaxy S9 ile bir sonraki nesle hazırlanırken Apple’ın hala telefonu satışa çıkarmaya çalışması, tepe modeli alacak olanlar yüzünden iPhone 8 ailesine gelen talebin her yıldan düşük olması Amerikalı şirket için kötü bir yıl sonu anlamına geliyor. Bakalım tüm olanların nihayetinde satış rakamları nasıl olacak.

Xiaomi Redmi Note 5 Sızdırıldı!