Microsoft rakiplerinin Bing AI verilerini kullanmasını istemiyor

Microsoft AI Sohbet Uygulaması iOS'a Geliyor

Microsoft, kendi yapay zeka programlarını geliştirmek için Bing AI’ın arama verilerini kullanan rakiplerini uyardı.

Bildiğiniz gibi A.I., yani yapay zeka programları son dönemde teknoloji dünyasının bir numaralı gündem maddesi haline gelmiş durumda. Microsoft destekli OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin yakaladığı büyük başarı, tüm teknoloji dünyasının odağını bu alana çevirmesine sebep oldu. Teknoloji şirketleri yapay zeka programları geliştirmek veya bu programları kendi ürün ve servislerine entegre etmek için adeta yarışa girmiş durumda. Bu yarışta bir numaralı rakipleri ise Microsoft.

Yıllar önce OpenAI’a yaptığı yatırım sayesinde bir anda bu alanda lider konuma yükselen Microsoft, zirvedeki yerini korumak için ne gerekiyorsa yapmaktan geri durmayacak gibi duruyor. Bu bağlamda şirket, yapay zeka programı Bing AI’ın arama verilerini kullanarak kendi yapay zeka yazılımlarını geliştirmek isteyenleri engellemek için harekete geçti.

 

Microsoft, Bing AI sohbet botunu Skype'a getiriyor

Bloomberg’in haberine göre Microsoft, Bing AI’ı kendi arama motorlarında kullanmaya başlayan bazı rakiplerini uyararak, Bing’i kendi teknolojilerinin temeli olarak kullanmaya devam ettikleri takdirde yaptırım uygulayacaklarını söyledi. Bu yaptırımın ilk adımı, Microsoft’un arama index’ini bu şirketlere kapatması olacaktır. Bir sonraki adım ise bu şirketlere karşı yasal süreç başlatmak olabilir.

Microsoft’un hangi şirketleri uyardığı şimdilik bilinmiyor. Ancak Bloomberg, Amerikalı teknoloji devinin, Bing’in yapay zeka özelliklerini kendi arama motorunda kullanan en az iki şirkete uyarı gönderdiğini söylüyor. Bildiğiniz gibi Microsoft; DuckDuckGo, Yahoo ve You.com gibi arama motorlarının Bing’in arama index’ini kullanmasına izin veriyor. Ancak şirket bu index’in rakip AI yazılımlarının geliştirilmesi için kullanılmasını istemiyor. Gönderilen uyarılar da bu kullanımlara yönelik.

Vivo X Fold 2 performans testinde görüldü