Facebook Güvenlik Firması PrivateCore’u Satın Aldı

Facebook Güvenlik Firması PrivateCoreu Satın Aldı

Kullanıcılarının kişisel bilgilerini saklı tutmak için önemli adımlar atan Facebook, sunucu güvenliği alanında çalışan PrivateCore firmasını satın aldı.

Teknoloji dünyasındaki etkinliğini her geçen gün arttıran sosyal medya devi Facebook, genişlemesine yardımcı olabilecek firmaları bünyesine katmayı devam ediyor. Güvenlik sorunlarının sık sık gündeme geldiği şu günlerde kullanıcılarını güvende hissettirmek için elinden geleni yapan Facebook, sunucu güvenliği konusunda faaliyet gösteren PrivateCore firmasını bünyesine kattı.

PrivateCore

Amerikan güvenlik birimleri arasında yer alan NSA’in büyük teknoloji firmalarının sunucularına sızdığı ve bu sayede firmaların kullanıcıları hakkında bilgi topladığı yönünde bir süre önce ortaya çıkan iddiaların ardından ciddiyet kazanan sunucu güvenliği konusunda önemli bir yatırım yapan Facebook, böylece kullanıcılarının özel bilgilerini güvenli tutmayı amaçlıyor. Facebook anlaşmasını resmi olarak açıklayan PrivateCore yöneticisi Oded Horovitz, kullanıcıların güvende olması için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.

Windows 365 Hala Microsoft’un Gündeminde