Google’dan 2. Çeyrekte 16 Milyar Dolarlık Gelir

gsmarena 0012

Google’ın dün açıkladığı verilere göre şirket ikinci çeyrekte 16 milyar dolarlık gelir elde etmiş. 

Google dün 2014 yılı ikinci çeyrek sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Açıklanan verilere göre teknoloji devinin 2014 yılı ikinci çeyrek gelirleri 16 milyar dolar olarak karşımıza çıkıyor. Bu rakama bakarak Google’ın gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 22 arttırdığını söylemek mümkün. Google’ın faaliyet karı ise 4.26 milyar dolar olarak açıklanmış. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 27 artış anlamına geliyor.

 

google-money-featured

 

2014 yılı ikinci çeyreğinde 16 milyar dolarlık gelir elde eden Google bu gelirlerin %69’unu veya 11 milyar dolardan daha az bir kısmını internet sitelerinden ve servislerinden elde etmiş. Bu da geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre %23 artış demek oluyor. Google’ın ortak sitelerinden gelen ikinci çeyrek geliri ise 3.42 milyar dolar. Bu da ikinci çeyrek gelirlerinin %21’ini oluşturuyor. Diğer gelirlerde ikinci çeyrek gelirlerinin yüzde 10’una denk geliyor.

Öte yandan Google’ın Motorola’yı Lenovo’ya 3 milyar dolara satıp, 12.5 milyar dolara geri alması düşünüldüğünde şirketin başarılı bir hamle daha yaptığı görülüyor.

Sınırlı Sayıda iPhone 6′da Safir Ekran Olacak