Microsoft Türk yazılım şirketi Citus Data’yı satın aldı!

PostgreSQL

Microsoft, Türk yazılım şirketi olan Citus Data’yı bünyesine kattığını açıkladı. Peki, Microsoft veri analizi yapan firmayı bünyesine katarak hangi alanda gelişim sağlayacak? İşte satın alma işleminin detayları.

Microsoft, bugün Türk yazılım şirketi olan Citus Data’yı satın aldığını açıkladı. 2011 yılında Türkiye’de kurulan firmanın, aynı zamanda Amerika/San Francisco’da da bir ofisi bulunuyor.

Citus Data başarısı ile dikkat çekiyor

Bünyesinde 35 çalışanı bulunan bu firma; SQL standartlarına uygun, açık kaynak kodlu, ilişkisel bir veritabanı yönetim sistemi olan PostgreSQL’in yenilikçi bir uzantısı üzerinde çalışmalar yapıyor. Microsoft’un yeni gözdesi; mevcutta PostgreSQL kullanan Fortune 100 şirketlerine; iş yüklerini azaltan, ölçeklenebilir ve yüksek performanslı hizmet veriyor.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu konuyla ilgili; “Türkiye’nin yazılım pazarında bir dünya oyuncusu olması için attığımız adımlara bugün bir yenisini ekledik. Türkiye’ye duyduğumuz inancın bir göstergesi olarak, Türk girişimcilerin kurduğu yazılım şirketi Citus Data’yı bünyemize katmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Microsoft Launcher yeni özellikler ile güncellendi

Geçtiğimiz yıllarda Github’ı da bünyesine katarak yazılım konusundaki elini güçlendiren Microsoft, bu satın alma ile veri analizi konusunda da atılımlar yapacak gibi görünüyor.

Citus Data