Microsoft akıllı saat paralarını iade ediyor! Kimler faydalanabilecek?

microsoft band 3

Akıllı bileklik pazarında uzun süredir varlık gösteremeyen Microsoft, kapatacağı servislerden dolayı cihazların paralarını kullanıcılara iade edecek. Peki kimler geri ödeme alabilecek?

Microsoft sağlık uygulamalarına son veriyor

Akıllı telefon pazarında olduğu gibi akıllı saat pazarında da tutunamayan Microsoft, iki yıl önce satışını durduğu Microsoft Band ailesinin servislerini kapatmaya karar verdi. Şimdiye kadar kullanıcılar, var olan servislerden faydalanabiliyordu. Ancak 31 Mayıs itibariyle Band telefon uygulaması ile sağlık uygulaması/servisleri tamamen kapatılacak. Başka bir deyişle bu tarihten sonra akıllı bilekliğiniz neredeyse işlevsiz hale gelecek.

Neyse ki ABD’li şirket verdiği bu kararın kullanıcıları mağdur etmemesi için bir çözüm yolu sunmuş. Teklife göre, başvurmaları halinde, Band 1 kullanıcıları 79.99 dolar; Band 2 kullanıcıları 175 dolar geri ödeme alacak. Ancak şirketin geri ödeme için bir şartı var.

Sadece aktif kullanıcıları kapsıyor

Şayet elinizde Band 1 veya 2 varsa ve bir kenara koyduysanız boşuna sevinmeyin, geri ödeme şansı sadece güncel kullanıcılar için bulunuyor. Bunun için belirlenen kurala göre yalnızca 1 Aralık 2018 ile 1 Mart 2019 arasında veri senkronizasyonu yapan kullanıcılar iade başvurusunda bulunabilecek. Firma, sadece Band ailesini halen aktif şekilde kullananları hedef belirlemiş. Zira bu kullanıcılar 31 Mayıs itibariyle kullanıma devam edemeyecekler gibi gözüküyor. Öte yandan cihazını uzun süre sonra tekrar kullanmak isteyecekler için bir çözüm bulunmuyor.

Bu arada bilekliğin hala kullanılabilecek olan işlevleri şu şekilde sıralanmış: günlük sağlık kayıtlarının tutulması, aktivite veri kayıtlarının tutulması, uyku takibi ve alarm kurma. Bununla beraber herhangi bir sebepten ötürü bilekliği sıfırlarsanız tekrar kurmanız mümkün olmayacak!

Buraya tıklayarak Microsoft’un konuyla ilgili detaylı bilgilendirme yazısını okuyabilirsiniz. Ayrıca iade başvurularının 30 Ağustos 2019‘da yapılacağı da söylenenler arasında.

Pixel 3, iPhone XS ve Galaxy Note 10+ gece çekim karşılaştırması