Microsoft Band 3 özellikleriyle şaşırttı

microsoft band 3

Microsoft’un son yıllarda kabuğuna çekildiğini söylemek, sanırım pek de yanlış olmayacaktır. Bir ara akıllı telefondan, tablete, akıllı saatten, akıllı bilekliğe kadar pek çok alanda faaliyet gösteren şirket, bu sektörlerden bir bir geri adım atıyor. Microsoft Band 2 ile aradığını bulamayan teknoloji devi, Microsoft Band 3 duyurusu öncesinde beklenmedik bir kararla bu ürünün iptal edildiğini açıklamıştı.

Microsoft Band 3 prototipi ortaya çıktı

Microsoft Band 2 piyasadaki rakiplerine oranla biraz zayıf bir cihazdı. Dolayısıyla çok fazla satmadı. Dolayısıyla Microsoft Band 3’ün iptal kararı, bu cihazın da pek iyi olmadığı yolunda söylentilere neden olmuştu. Fakat geçtiğimiz gün ortaya çıkan Microsoft Band 3 prototipi bu iddiaların pek de doğru olmadığını gözler önüne serdi.

Microsoft, iptal ettiği bilekliğinde gelişmiş EKG sensörleri ile en doğru kalp ritmini ölçmeyi hedeflemiş. Kalp atım hızının yanı sıra, nefes alma, tansiyon ve stres seviyesi gibi ölçümlerde de yardımcı olan Microsoft Band 3, su geçirmeyen yapısıyla yüzme aktivitelerinde de kullanılabilecekti.

Pil tarafında da iyileşmeler yapan Microsoft, pil süresini uzatmakla kalmayıp, şarj süresini de yüzde 33 oranında düşürmeyi başarmıştı. Microsoft Band 2’de 1. 5 saat olan şarj süresi, yeni cihazda ise 1 saat olacaktı. Fakat tüm bu nicelikler sadece bir prototip üzerinde hayata geçti.

Microsoft’un oldukça sağlam özelliklere sahip bu bilekliğini neden iptal kararı aldığı hala gizemini koruyor.

Apple, HomePod için 4 yeni reklam filmi yayınladı