Metro Exodus için yeni oynanış videosu yayınlandı

metro exodus 2

Metro 2033 serisinin devam oyunu Exodus’tan yeni bir video daha geldi. Geliştirici 4A Games, Metro Exodus için Gamescom’da yeni oynanış videoları paylaştı.

Nükleer felaket sonrası dünyanın küllerinden doğmasını konu edinen Metro 2033 serisi, ilk iki oyunuyla başarılı bir çizgi yakalamıştı. 2010 yılında satışa sunulan serinin ilk oyununda, karanlık metro tünelleri arasında hayatta kalma mücadelesi veriyorduk. 2013’te gelen devam oyunu Last Light’ta ise yavaş yavaş yüzeye çıkmaya başlamış ve insanlar için hala yaşanılabilecek yerler olduğunu keşfetmiştik. Önümüzdeki sene satışa sunulacak olan Metro Exodus’ta ise insanlar metro tünellerinden yeryüzüne dönüş yapacaklar.

Metro Exodus için 3 yeni oynanış videosu

4A Games tarafından geliştirilen Metro Exodus, PC, PS4 ve Xbox One için eş zamanlı olarak 22 Şubat’ta raflardaki yerini almış olacak. Oyunda yeryüzüne çıkarak, insanlar için hala yaşanılabilir olan bir bölgeye ulaşmaya çalışacağız. Elbette bu yolculuk, bizler için soluksuz bir maceraya dönüşecek.

Peki Metro Exodus’ta bizleri nasıl bir atmosfer bekliyor? 4A Games, Gamescom 2018 çerçevesinde oynanabilir bir demo ile ziyaretçilerin karşısına çıktı. Oyunun beta aşamasından alınan görüntüler, serinin devam oyunun ilk iki oyun kadar kasvetli bir atmosfere sahip olmadığını gösteriyor. Gerçi bu durum tamamen normal diyebiliriz. Sonuçta ilk iki oyunun büyük bir bölümü metro tünellerinde geçiyordu. Exodus’ta ise açık alanlar ve gün ışığı söz konusu.

NBA Live 19 demo yayınlandı