Metro Exodus için Denuvo hamlesi

metro

4A Games tarafından geliştirilen Metro Exodus hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. İşte oyun hakkındaki son ayrıntılar.

Metro serisinin yeni oyunu Exodus önümüzdeki Şubat ayında raflardaki yerini almış olacak. Metro 2033 ve Metro Last Light oyunlarının sonrasında geçecek olan Metro Exodus’ta tünellerden çıkıp, gün ışığında maceramıza devam edeceğiz.

Metro Exodus daha önce de açıklandığı üzere PC, PS4 ve Xbox One için eş zamanlı olarak 15 Şubat’ta yayınlanacak. Genel anlamda senaryo ağırlıklı bir yapım olan Metro Exodus’un PC’de nasıl bir satış başarısı göstereceği de merak konusu.

Metro Exodus’tan korsana karşı önlem

Malum, online yönü ağır basmayan oyunlar PC tarafında pek de başarılı olamıyor. Bu durumun temel nedeni ise korsan kullanımının PC’de çok fazla olması.

Konsol tarafına baktığımızda; Xbox One hala kırılabilmiş değil. PlayStation 4 ise güncellemeler ile kendini öyle ya da böyle koruma altına alıyor. Fakat PC için tamamen farklı bir durum söz konusu. Genel olarak son çıkan oyunlar Denuvo isimli bir yazılım ile korunuyor. Fakat Denuvo da geçilmez değil.

Denuvo kullanan bazı oyunlar 1 haftada kırılırken, bazıları ise birkaç ay dayanabiliyor. Yani ortada istikrarlı bir durum söz konusu değil. Buna rağmen 4A Games de Exodus için Denuvo’ya güvenmeye karar verdi.

15 Şubat’ta çıkacak olan yapım Denuvo ile korunacak. Bakalım Exodus, PC korsanlarına karşı ne kadar süre ayakta kalabilecek?

PUBG, FPS arttırma nasıl yapılır