Yeni özellikte gök cismi keşfedildi

Gök Cismi

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte uzay çalışmalarında da her gün yeni keşifler ve yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Son yapılan araştırmaların meyvesi de Arizona Üniversitesinde yapılan araştırmalar sonucu yeni bir Gök Cismi keşfi geldi.

Arizona Üniversitesi Melodie Kao liderliğindeki bilim insanları uzun süredir Gök cisimleri ile ilgili bir projeyi geliştme projesindeydiler. Ulusal Bilim Vakfı Karl G. Jansky Radyo Astronomi Gözlemevi ile beraber yürüttükleri araştırmada SIMP J01365663+0933473 olarak adlandırılmıştı. Bu gök cisminin Jüpiter’inkinden 200 kat daha güçlü manyetik alana ve gezegen kütlesine denk olduğu söylendi.

Yeni Gök Cismi Keşfi Manyetik Süreçleri Anlamamıza Yardımcı Olacak

Gök bilimciler uzun süredir yaptıkları araştırmada Serseri olarak nitelendirdikleri gök cisminin, uzayda bir yıldızdan bağımsız dolaştığını iletti. Kao, keşfedilen gök cismine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Kahverengi cüce (sönmüş yıldız) ile gezegen arasındaki sınırda bulunan bu gök cismi, hem yıldız hem de gezegenlerde manyetik süreçleri anlamamıza yardım etme potansiyeline sahip.” ifadesini kullanıldı.

serseri gezegen

Bu araştırma ile beraber gök cisimlerinin hem gelecekte yeni evrenler ve gezegenler bulmada yardımcı rol oynayabileceği tahmin ediliyor.

App Store’daki Uygulama Sayısı Azaldı