Meta işte çıkarımlara son hız devam ediyor

Meta, Giphy'yi satmak zorunda kalacak

Diğer birçok sektörde olduğu gibi, teknoloji sektörü de bu yıl küresel ekonomik yavaşlamanın baskısını hissediyor. Meta da bir istisna değil. İşte tüm detaylar.

Mayıs ayındaki raporlar, şirketin bu yıl yeni işe alım oranını yavaşlatacağını öne sürdü. Şimdi, Bloomberg, Meta şirketinin tüm işe alımları askıya aldığını bildirdi. CEO Mark Zuckerberg’in ayrıca personele daha fazla yeniden yapılanma ve küçülme olabileceğini söylediği söyleniyor. Zuckerberg’in çalışanlara verdiği demeçte, “Ekonominin şimdiye kadar daha net bir şekilde istikrara kavuşacağını ummuştum, ancak gördüğümüz kadarıyla henüz öyle görünmüyor, bu yüzden biraz muhafazakar bir şekilde planlamak istiyoruz” dedi.

Meta işte çıkarımlara son hız devam ediyor

Bloomberg’e göre şirket, ekiplerinin çoğu için bütçeleri azaltmayı planlıyor. Zuckerberg’in personel sayısı kararlarını ekip liderlerine bıraktığı söyleniyor. Şirketin aldığı önlemler, insanları diğer ekiplere taşımayı ve ayrılan kişilerin yerine yenilerini almamayı içerebilir. Meta, rapor hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Zuckerberg Temmuz ayında Meta’nın en son kazanç çağrısı sırasında açıklamalar yapmıştı. Zuckerberg o sırada, “Devam eden eğilimler göz önüne alındığında, geçen çeyreğe göre daha fazla zorlanıyoruz” dedi.

“Planımız, gelecek yıl boyunca personel sayısını istikrarlı bir şekilde azaltmak. Birçok ekip küçülecek, böylece enerjiyi diğer alanlara kaydırabiliriz. Liderlerimize ekipleri içinde yıpranmayı nerede dolduracaklarına ve ekipleri nerede yeniden yapılandıracaklarına karar verme yeteneği vermek istedim” ifadelerini kullandı.

Bir kazanç raporunda Meta, Nisan-Mayıs çeyreğinde gelirinin yıllık bazda yüzde bir düştüğünü açıkladı. Şirket ilk kez gelirlerinde düşüş bildirdi.

İşe alımların dondurulması haberi, Meta’nın resmi işten çıkarmalar yapmak yerine sessizce bazı işçileri kapıdan çıkardığını öne süren geçen haftaki bir raporla bağlantılı. Temmuz ayında, şirketin olası bir küçülme öncesinde ekip başkanlarından “düşük performans gösterenleri” belirlemelerini istediği ortaya çıktı.

App Store, Rusya’nın en büyük sosyal medya uygulamasını kaldırdı