İlaçsız Kolesterol Düşürülür mü?

İlaçsız Kolesterol Düşürülür mü?

İlaçsız Kolesterol seviyenizi iyileştirmeniz teşvik edildiyse Portföy Diyetini duymuş olabilirsiniz. Peki bu diyet nasıl işliyor? İşte tüm detaylar.

Bu diyet kolesterol seviyelerini düşürmek için tasarlanmış bir yeme düzeni denebilir. Diğer diyetlerin çoğunun aksine, hangi yiyecekleri yemeniz veya kaçınmanız gerektiği konusunda katı kurallar veya kısıtlamalar getirmez. Bunun yerine sağlıklı kolesterol seviyelerini desteklediği gösterilen birkaç temel bileşene odaklanıyor. Portföy Diyeti Dr. David J.A. tarafından yaratıldı. Aynı zamanda glisemik indeks (GI) kavramını geliştirmesiyle de tanınan İngiliz doktor Jenkins özellikle kolestrol sorununa değinen bu diyeti hayata geçirdi. Plan, diyetinize belirli kolesterol düşürücü gıdaları ekleyerek kolesterol seviyelerini düşürmek ve kalp sağlığını geliştirmek için tasarlanmıştır. Diyet özellikle bir kaç temel bileşene odaklanır: soya proteini, bitkiler ve lif.

İlaçsız Kolesterol Düşürülür mü?

İlaçsız kolestrolü düşüren Portföy Diyetinin konsepti basit. Diyetinizdeki belirli yiyecekleri, kolesterol seviyelerini düşürdüğü gösterilen diğer bileşenlerle değiştirmeniz yeterlidir. Örneğin, et ve süt ürünlerini tofu, tempeh, soya sütü ve soya bazlı şarküteri veya burger gibi soya proteini ile değiştirin. Portföy Diyeti, tereyağı yerine bitki sterolleriyle zenginleştirilmiş margarin kullanılmasını teşvik ediyor. Bitki sterolleri, vücudunuzun kolesterol emilimini azalttığı gösterilen doğal olarak oluşan bitki bileşikleridir. Diyetiniz ayrıca günde en az bir porsiyon badem, ceviz veya antep fıstığı gibi ağaç yemişlerini içermelidir. Ek olarak Portföy Diyeti, çözünebilir lif oranı yüksek gıdaları teşvik ediyor. Böylece ilaçsız bir şekilde kendinize yardım edebilirsiniz.

BMW’nin İlk Seri Üretim Hidrojen Yakıt Hücreli Modeli 2028’de Yola Çıkacak