Meta yeni özelliğini test olarak sunuyor

Meta yeni özelliğini test olarak sunuyor

Meta, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Horizon Worlds içinde kullanıcı para kazanma araçlarını test etmeye başladığını duyurdu. İşte tüm detaylar.

Bugünden itibaren Meta yeni bir özelliği test etmeye başladı. Artık seçkin bir grup yaratıcı, dijital öğeler ve efektler oluşturmaya başlayabilecek. Ardından doğrudan sanal sosyal alanda bu ürünleri direkt olarak satabilecekler. Bugünkü testin kullanıma sunulmasıyla birlikte, yalnızca ABD ve Kanada’daki 18 yaşın üzerindeki kullanıcılar bu ürünleri satın alabilecek. İçerik oluşturucular, uygulamanın Oluştur modunda Ticaret sekmesine dokunarak satmak istedikleri ürünleri geliştirmeye başlayabilecekler.

Meta yeni özelliğini test olarak sunuyor

Şirket bu özellikle ilgili olarak “Bunu bugün bir avuç içerik oluşturucunun geri bildirimlerini almak için bir test olarak başlattık. Bu tür araçlar, içerik oluşturucuların hayatlarını kazanabilecekleri ve insanların dijital ürünler, hizmetler satın alabilecekleri meta veriye yönelik uzun vadeli vizyonumuza yönelik adımlardır” ifadelerini kullandı.

Meta’ya göre, para kazanma programına katılan içerik oluşturucuların Yasaklanmış İçerik Politikasında belirtilen yönergeleri izlemesi gerekecek. Facebook ve Instagram’da olduğu gibi şirket, denetlemeyi kısmen kullanıcılara bırakıyor. “Politikalarımızı ihlal eden bir şey görürseniz, incelememiz için bir rapor gönderebilirsiniz” dedi.

Bugünkü duyuru ile şirket, ABD’de yaşayan içerik oluşturucularla bir bonus programı test etmeye de başladı. İlgililer, şirket tarafından ortaya konan aylık hedeflerde ilerleme kaydederek ek gelir elde edebilir. Şirket, bu bonuslar için ücret almayacak. Meta’nın bugün duyurduğu araçlar, şirketin Connect 2021’de sunulan yolu izlediğini gösteriyor.

Kamera teknolojisi yeniden şekilleniyor: 3 boyutlu görüntüleme