Meta, AB kullanıcılarının VPN aracılığıyla Threads erişimini engelledi

Meta, Threads aramasında bazı konuları engelliyor

Meta geçtiğimiz günlerde Twitter rakibi Threads uygulamasını piyasaya sürdü ve uygulama fazlasıyla beğenildi. İşte tüm detaylar.

Avrupa’da yaşıyorsanız, Sanal Özel Ağ (VPN) aracılığıyla Threads platformuna kaydolmaya çalışmayın. Meta, Avrupa Birliği kullanıcılarının bir VPN aracılığıyla yeni sosyal ağa erişmesini engellediğini doğruladı. Danışman Matt Navarra’nın açıkladığı gibi içerik, bildirimler ve profiller düzgün yüklenmeyecek. Uygulama dünya genelinde beğenildi ve Twitter’a ciddi bir rakip oldu ancak Avrupa tarafında kullanımı hala kısıtlı.

Meta, AB kullanıcılarının VPN aracılığıyla Threads erişimini engelledi

Meta yaptığı açıklamada, uygulamanın kullanılamadığı Avrupa ülkelerinde insanların Threads uygulamasına erişmesini engellemek için “ilave önlemler” aldığını söyledi. Şirket yine de Avrupa’nın “çok önemli bir pazar” olmaya devam ettiğini ve gelecekte bulunabilirliği artırmayı umduğunu söylüyor. Firma, daha fazla sunum için bir zaman çizelgesi sağlamadı, ancak uygulama şu anda taslak halinde ve hashtag’ler gibi önemli özelliklerden yoksun.

Uygulama, ABD ve Birleşik Krallık da dahil olmak üzere 100’den fazla ülkedeki kullanıcılar tarafından kullanılabilir, ancak AB’de mevcut değil. AB, Meta’yı bölgede bir teknoloji “bekçisi” olarak görüyor ve şirketin, Threads’in veri paylaşım yaklaşımının yaklaşan Dijital Piyasalar Yasasına uygun olduğundan emin olmak istediği bildiriliyor. Uygulama, Instagram’ın altyapısı üzerine kurulu ve bu platformdan veri aktarabilir. AB ayrıca Meta’nın kişiselleştirilmiş reklamlar göstermek için izin alması gerektiğine karar verdi ve bu da potansiyel olarak daha fazla komplikasyon ekledi.

Predator BiFrost Radeon RX 7600 ile oyun potansiyelinizi açığa çıkarın