Facebook Threads uygulamasıyla Snapchat’i sıkıştıracak

Facebook Threads

Facebook Threads isminde yeni bir uygulama üzerinde çalıştığını açıkladı. Instagram ile organik bağ kuracak olan Threads uygulaması ise Snapchat’e rakip olacak.

Zuckerberg saçlarını çekiştirerek Snapchat’in başarısını mı izliyor?

Kullanıcıların yakın arkadaşlarıyla ve ailesiyle mesajlaşıp paylaşım yapmasını sağlayacak daha “samimi” bir uygulama olarak tanımlanan Threads, alışılmışın dışında bir uygulama olacak.

Kullanıcıların telefonun şarj durumunu bile listesiyle paylaşmasını sağlayacak olan uygulama, yakın arkadaşların ve aile bireylerinin birbirlerini takip edebilmelerini kolaylaştıracak.

Uygulama, Instagram’ın yaratıcılık araçlarını kullanarak metin, fotoğraf ve ses mesajları gönderip almayı da mümkün kılacak. Bu da akıllara, Snapchat’in “özel” mesajlaşmalarını getiriyor. Zuckerberg’ün uzun yıllardır Snapchat’i çok büyük bir tehlike olarak gördüğü ve uygulamayı satın almayı ya da batırmak istediği biliniyor. Dolayısıyla Threads’in yine bir “Snapchat Killer” denemesi olarak ortaya çıktığı düşünülüyor.

Peki Facebook Threads ile bu defa Snapchat’e ağır hasar vermeyi başarabilecek mi? Uygulama henüz piyasada olmadığı için başarı ihtimalini kestirmek kolay değil. Ancak Instagram alt yapısını kullanacağı için, bu kullanıcıların Snapchat kullanma ihtiyacını ortadan kaldırma potansiyeli yüksek görünüyor.

Peki siz, elinizin altında böyle bir uygulama olsa ve zaten Instagram’da gezinirken, özel mesajlarınız için Snapchat’e girme ihtiyacı duyar mıydınız?

AirPower benzeri şarj matı geliyor!

Facebook Threads