Meta Twitter’a rakip olacak Threads’i bu hafta yayınlayacak

Meta algoritması ile mercek altında

Twitter’a ciddi bir rakip geliyor. Meta Twitter’a rakip olacak yeni sosyal medya platformu Threads’i bu hafta kullanıma sunacak.

Bildiğiniz gibi Twitter, Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından son derece tartışmalı bir platforma dönüştü. Pek çok sosyal medya kullanıcısının Twitter’a karşı bir alerji geliştirmesi, diğer şirketlerin bu alanda bir açıklık görmesine vesile oldu. Tabii onlar da krizi fırsata çevirmek için hiç zaman kaybetmedi. Bunun sonucu olarak şu anda Twitter’a rakip olacak birden fazla yeni sosyal medya platformu hayatımıza girmek üzere. Bunların başında Twitter’ın kurucusu olan Jack Dorsey’nin yeni platformu Bluesky geliyor. Şimdilik kapalı beta aşamasında olan Bluesky büyük ilgi görüyor. Ancak Twitter için belki de daha büyük bir tehlike kapıdaki o da Meta’nın Twitter’a rakip olarak hazırladığı yeni sosyal medya platformu.

Meta Twitter’a alternatif olacak yeni bir platform üzerinde çalıştığını kısa süre önce açıklamıştı. O dönemde Project 92 adıyla anılan bu proje kısa sürede gerçeğe dönüştü. Öyle ki artık kullanıcılarla buluşmaya hazır hale gelmiş durumda. Nitekim Meta Twitter’a rakip olacak bu yeni platformu, yani Threads‘i bu hafta kullanıma sunacak. Threads, 6 Temmuz Perşembe günü kullanıma açılacak.

Meta Twitter Threads

Threads, Instagram ile oldukça benzer bir kullanıcı arayüzüne sahip olacak; fakat bu kez paylaşımlar metin ağırlıklı olacak. Elbette bu platformda da gönderilere görsel ya da video eklenebilecek ama gönderilerin asıl odak noktası metinler olacak. Ayrıca Instagram’ın aksine salt metinler de paylaşılabilecek. Meta şimdiden Dalai Lama ve Oprah gibi milyonlarca takipçisi olan popüler figürlerle görüşmelere başlamış durumda. Şirket bu ünlüleri platformda hesap açan ilk isimler arasına sokarak takipçilerini de platforma çekmeyi hedefliyor.

Meta, Instagram kullanıcılarının, tek bir tuşa basarak Instagram’da takip ettikleri herkesi Threads’te de takip edebileceğini söylüyor. Bu da milyonlarca kullanıcıya sahip, son derece aktif yeni bir sosyal ağın bir anda hayatımıza girebileceğini gösteriyor. Meta’nın elinde böylesine önemli bir silahın olması, Twitter’ı gerçekten tehdit edebilecek bir rakibin kapıda olduğunu gösteriyor.

Dune 2’den beklenen fragman geldi