Meta, on yıllık bir davayı çözmek için 90 milyon dolar ödeyecek

Meta, on yıllık bir davayı çözmek için 90 milyon dolar ödeyecek

Meta bir kez daha bir davayla karşı karşıya. Ancak bu sefer karşı karşıya geldiği dava çok eskilere dayanıyor. İşte tüm detaylar.

Variety’nin bildirdiği bir rapora göre, Meta, kendisini kullanıcıların gizliliğini ihlal etmekle suçlayan 2012 tarihli bir toplu davayı çözmek için 90 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Facebook’un, 2010 ve 2011’de, aksine vaatlere rağmen, kullanıcılar oturumu kapattıktan sonra izleme çerezleri kullanarak sınırlarını aştığı iddia ediliyor.

Meta, on yıllık bir davayı çözmek için 90 milyon dolar ödeyecek

Anlaşma hala bir Kuzey Kaliforniya Bölgesi mahkemesinde onay bekliyor. Ancak DiCello Levitt Gutzler’deki avukatlar, davada oldukça ısrarcı. Temyiz mahkemesi, Facebook’un veri toplama için onaya ihtiyacı olduğunu doğruladı. Ayrıca şirketin kişisel verilerin yasa dışı kullanımının, verilerin değeri değişmeden kalsa bile “ekonomik zarar” yarattığını da söyledi. Meta, daha önce bu tarz davalarda üç kez başarılı olmuştu. Ancak bu sefer yüksek Mahkeme, Meta’nın kararına itirazını dinlemeyi reddetti. Bir Meta sözcüsü, Variety’ye yaptığı açıklamada davanın yaşını vurguladı. Ayrıca şirketin en iyi çözüm için elinden geleni yapacağını bildirdi. Hukuk firmasına göre bu, ABD’deki gizlilik veya ihlalle ilgili yedinci en büyük dava.

Dava her ne kadar eski olursa olsun yine de gündeme geldi. Facebook’un çok fazla üyesi olduğundan şirketin her davayı takip etmesi ve mükemmel sonuçlar yaratması da zorlaşıyor. Bununla birlikte, sonuç, Facebook’un gizlilik sorunlarının uzun süredir var olduğunu ve bu güne kadar devam ettiğini hatırlatıyor.

Uber kullanırken kripto para birimi ile ödeme yapılabilecek