Meta çalışanlarını ofise dönmeye zorluyor

Meta algoritması ile mercek altında

Teknoloji dünyasında uzaktan çalışma dönemi kapanıyor. Amazon’dan sonra Meta da çalışanlarına haftanın en az üç günü ofise gelme zorunluluğu getirdi.

Pandemi döneminde hayatımıza giren şeylerden biri de uzaktan çalışma alışkanlığı oldu. Pandemi döneminde insanların mümkün olduğunca az temas etmesi için oldukça etkili olan bu yöntem, pandemi şartları sona erdikten sonraysa teknoloji şirketleri için tam bir baş belasına döndü. Çünkü şirketler çalışanlarına sağladıkları bu imtiyazı geri almakta zorlanıyorlar. Pandemi döneminde evlerinde çalışanların pek çoğu bu şekilde devam etmek istiyor. Bu yüzden şirketlerin aksi yöndeki isteğine rağmen ofislere dönmek konusuna pek yanaşmıyorlar. Ancak çalışanların bu isteksizliği uzadıkça teknoloji şirketlerinin tutumu da sertleşiyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Amazon CEO’su bir açıklama yaparak, evden çalışma konusunda ısrar edenlere sert çıkmıştı. Hatta açık açık kapıyı göstermişti. Şimdi benzer bir durum da Meta’da yaşanıyor. Çalışanlarını ofise döndürmek için bir süredir uğraş veren şirket, artık bunu zorunlu hale getiriyor.

Meta personel çıkarımlarına hız kesmeden devam ediyor!

Normalde ofiste çalışan, fakat pandemi döneminde uzaktan çalışmalarına izin verilen Meta çalışanlarına, bundan sonra haftada en az üç gün ofiste çalışma zorunluluğu getirildi. Daha en başından şirkette uzaktan çalışmak üzere kontrat imzalayanlar ise bu zorunluluktan muaf tutulacak. Ancak ileride bu çalışanlara da en azından bir gün ofise gelme zorunluluğu getirilebileceği konuşuluyor. Çünkü teknoloji şirketleri şu sıralar çalışanlarını yeniden ofislere toplamak için sıkı kurallar getiriyor.

Pixel 8 Pro bir kez daha görüldü