Meta, Facebook ve Instagram’dan haber içeriğini çekiyor

Instgaram algoritması yüzünden tekrar mercek altında

Ayın başında, Facebook’un ana şirketi Meta, bir blog yazısı aracılığıyla, hükümetin önerilen Çevrimiçi Haberler Yasasını geçirmesi durumunda Kanada’daki tüm haber içeriğinin FB ve Instagram’dan kaldırılması niyetini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Perşembe günü, Kanada Parlamentosu tam da bunu yaptı ve saatler içinde Meta uyarısını yerine getireceğini doğruladı. Şirket, “Bugün, Çevrimiçi Haber Yasası’nın (Bill C-18) yürürlüğe girmesinden önce Kanada’daki tüm kullanıcılar için Facebook ve Instagram’da haber erişiminin sona ereceğini onaylıyoruz.” “Bugün Parlamento’da kabul edilen C-18 Yasa Tasarısı’na uymak için, haber yayıncıları ve yayıncıları da dahil olmak üzere haber kuruluşlarından gelen içeriğin artık Kanada’daki platformlarımıza erişen kişiler tarafından kullanılamayacağını defalarca paylaştık.” ifadelerini kullandı.

Meta, Facebook ve Instagram'dan haber içeriğini çekiyor

Çevrimiçi Haber Yasası, Kanadalı haber kuruluşlarının son yirmi yılda yaşadığı reklam gelirlerindeki ani düşüşü ele almak için tasarlanmış. Bunu, Google ve Meta gibi büyük teknoloji şirketlerinin, söz konusu hikayeleri kendi platformlarında yayınlamak için bu satış noktalarıyla geri ödeme planları müzakere etmesini zorunlu kılarak yapıyor.

Haziran ayının başlarında şirket, C-18 sorununa yazılım tabanlı bir çözüm geliştirmek için çalıştığını duyurdu. Perşembe günü itibariyle, bu çabalar devam ediyor ve “şu anda Kanada’daki kullanıcıların küçük bir yüzdesini etkiliyor.” Haber işlevinin kaybının yanı sıra Meta, kullanıcılarına Facebook deneyiminin başka hiçbir yönünün etkilenmeyeceğine dair güvence veriyor.

Bu, Meta’nın hükümetin gözetimi girişimine yanıt olarak oyuncaklarını alıp eve gittiği ilk sefer değil. 2021’de, ülke benzer tazminat yasasını geçirdikten sonra şirket haber özelliklerini Avustralya pazarından kaldırdı.

Diablo 4’te 1. sezon yaklaştı! Ancak bazı oyuncular tepki gösterdi