Apple kendin onar programını genişletmeye devam ediyor

Apple headset, VR antrenmanların ve spor içerecek

Amerikalı teknoloji devi Apple, kendin onar programını genişletmeye devam ediyor. Artık iPhone 14 modellerini de kendiniz onarabileceksiniz.

Apple kendin onar programını genişletmeye devam ediyor. Apple ürünlerinin harika bir kullanıcı deneyimi sunduğu biliniyor fakat bu kalite pahalıya mal olabiliyor. Dolayısıyla, bir Apple ürününde bir sorun yaşandığında, özellikle kullanıcı hatası sonucu oluşan bir hasar durumunda, onarım maliyetleri yüksek olabiliyor. Bu tür sorunları ele almak amacıyla Apple, kendi onarım programını genişletti ve iPhone 14 ile birlikte daha yeni MacBook modellerini de kapsadığını belirtti.

Apple kendi kendine onarım programı, iPhone 14'leri de içerecek

Apple’ın bu kendi kendine onarım programı, kullanıcıların cihazlarını tamir etmeleri için orijinal Apple parçaları ve araçları satın almalarına olanak sağlıyor. Program daha önce iPhone 12 ve iPhone 13 modelleri ile belirli MacBook modelleri için geçerliydi. Fakat şirket, programın kapsamını genişleterek iPhone 14 serisi ve 13 inç MacBook Air ile MacBook Pro’nun M2 tabanlı versiyonlarını da dahil etti.

apple

Apple kendin onar programını genişletmeye devam ediyor

Programın güncellenmiş hali ile artık Apple’ı aramaya gerek kalmadan, tamiratınızı kendiniz doğrulayabileceksiniz. Sistem Yapılandırma aracını kullanarak tamiratınızı kendiniz onaylayabilirsiniz. Bunun için cihazınızı Tanı Moduna almanız ve ardından talimatları takip etmeniz gerekiyor. Bu özellik, Apple teknisyenlerine ihtiyaç duymadan, kendi başınıza tamiratları tamamlamanızı daha kolay hale getiriyor.

Ancak kendi kendine onarım herkes için uygun olmayabilir. Bu süreç zaman alıcı ve zor olabilir ve hangi parçaların ihtiyaç duyulduğu veya belirli bir sorunun nasıl düzeltileceği her zaman açık olmayabilir. Ancak, kendin yap tarzı tamiratlarla rahat olan kullanıcılar için bu program, para tasarrufu yapmanın ve cihazınızı hızla kullanıma almanın etkili bir yolu olabilir.

Apple, iPhone cihazlara özel sunduğu uygulamayı geliştiriyor

Cihazınızın bu program kapsamında olup olmadığını öğrenmek için Apple’ın Kendi Kendine Onarım web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Tamir hakkı yasaları ve düzenlemelerinin yaygınlaşması ile birlikte, daha fazla şirketin kendi onarım seçeneklerini sunacağına dair beklentiler artıyor. Apple kendin onar programını genişletmeye devam ediyor.

1C:Perform :  Türkiye’de Dijitalleştirmenin Yeni Yıldızı Doğuyor