Meta, akıllı lens üreticisi Luxexcel’i satın aldı

Facebook yeni güncellemesi ile gündemde

Facebook ana şirketi Meta, akıllı gözlük konusunda uzmanlaşmış Hollandalı bir girişim olan Luxexcel’i satın aldı. İşte tüm detaylar.

Satın alma haberi ilk olarak De Tijd tarafından bildirildi ve daha sonra TechCrunch tarafından doğrulandı. Bir Meta sözcüsü, “Luxexcel ekibinin şirkete katılarak iki şirket arasındaki mevcut ortaklığı derinleştirmesinden heyecan duyuyoruz” dedi. Şirket, anlaşmanın finansal şartlarını açıklamadı.

Meta, akıllı lens üreticisi Luxexcel'i satın aldı

2009 yılında kurulan Luxexcel, hayatına reçeteli lens üreticisi olarak başladı. Daha yakın zamanlarda şirket, artırılmış gerçeklik alanında adından söz ettirdi. Örneğin 2021’in başında, ekran üreticisi Snap, aynı yıl satın almak için 500 milyon dolar ödeyen WaveOptics ile ortaklık kurdu. TechCrunch’ın işaret ettiği gibi, Luxexcel’in daha önce Meta ile şirketin Project Aria AR gözlüklerinde çalıştığına dair söylentiler de var.

Satın alma, şirketin Supernatural geliştiricisi Within’i satın almasıyla ilgili olarak Federal Ticaret Komisyonu’nun düzenleyici incelemesiyle karşı karşıya kalmasıyla gerçekleşti. Ajans, anlaşmayı engellemek için Temmuz ayında sosyal medya platformuna dava açtı. Sosyal medya devi, metaverse emellerini ilerletmek için ne kadar harcadığı konusunda da eleştirilerle karşı karşıya. Ekim ayında, şirketin 11.000 çalışanını işten çıkarmasından bir ay önce sosyal medya devi, yatırımcılara sanal ve artırılmış gerçeklik birimi Reality Labs’in 2022’de 9 milyar dolardan fazla zarar ettiğini söyledi. Şirket vizyonunu ve yaklaşımını değiştirdi ancak bundan pek memnun olmadılar, daha çok ne olacak göreceğiz.

Meta buys smart lensmaker Luxexcel to further AR ambitions