Meta akıllı lens üreticisi Luxexcel’i satın aldı

Mark Zuckerberg, Meta aleyhindeki davada ifade verecek

Facebook ana şirketi Meta, akıllı gözlük konusunda uzmanlaşmış Hollandalı bir girişim olan Luxexcel’i satın aldı.

Meta akıllı lens üreticisi Luxexcel’i satın aldı. Satın alma haberi ilk olarak De Tijd tarafından bildirildi ve daha sonra TechCrunch tarafından doğrulandı. Bir Meta sözcüsü, “Luxexcel ekibinin Meta’ya katılarak iki şirket arasındaki mevcut ortaklığı derinleştirmesinden heyecan duyuyoruz” dedi. Şirket, anlaşmanın finansal şartlarını henüz açıklamadı.

Meta 11.000'den fazla çalışanını işten çıkarıyor

2009 yılında kurulan Luxexcel, hayatına reçeteli lens üreticisi olarak başlamıştı. Ancak yakın zamanlarda şirket, artırılmış gerçeklik alanında adından söz ettirmeye başladı. Örneğin 2021’in başında, ekran üreticisi Snap’in aynı yıl satın almak için 500 milyon dolar ödediği WaveOptics ile ortaklık kurdu. TechCrunch’ın haberine göre, Luxexcel’in daha önce Meta ile şirketin Project Aria AR gözlüklerinde çalıştığına dair söylentiler de var.

Meta, metaverse kavramına olan bağlılığını bir kez daha gösterdi

Meta akıllı lens üreticisi Luxexcel’i satın aldı

Satın alma, Meta’nın Supernatural geliştiricisi Within’i satın almasıyla ilgili olarak Federal Ticaret Komisyonu’nun düzenleyici incelemesiyle karşı karşıya kalmasının hemen ardından gerçekleşti. Komisyon, anlaşmayı engellemek için geçtiğimiz temmuz ayında Meta’ya dava açmıştı.

Meta o ülkede hizmetini sonlandırabilir!

Sosyal medya devi bir süredir metaverse konusundaki emellerini ilerletmek için ne kadar para harcadığı konusunda eleştirilerle karşı karşıya. Ekim ayında şirket zarar ettiği iddiasıyla 11.000’den fazla çalışanını işten çıkarmıştı. Bundan bir ay kadar  önce ise Meta, yatırımcılara sanal ve artırılmış gerçeklik birimi Reality Labs’in 2022’de 9 milyar dolardan fazla zarar ettiğini söylemişti.

HUAWEI FreeBuds 5i satışa sunuldu