Messi teknoloji dünyasına yatırım yapıyor

Lionel Messi

Lionel Messi, teknoloji dünyasına yatırım yapıyor. Yıldız futbolcu, Silikon Vadisi’nde faaliyet gösterecek yeni bir şirketin ortağı oldu.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları listelerinde sık sık ilk sırada sayılan efsanevi futbolcu Lionel Messi, aynı zamanda dünyanın en çok kazanan sporcuları arasında da yer alıyor. Başarılı futbolcunun bugünkü servetinin yarım milyar dolara yakın olduğu tahmin ediliyor. Üstelik futbolcunun yıllık geliri de 100 milyon doların üzerinde. Yani servetini her geçen yıl biraz daha arttırmaya devam ediyor.

Ancak artık 35 yaşına gelmiş olan Lionel Messi, futbol kariyerinin son yıllarına girmiş durumda. Bu yüzden futbol hayatına veda ettikten sonra da gelirini aynı seviyede koruyabilmek hatta yukarı çıkarabilmek için çeşitli yatırımlar yapıyor. Bu yatırım planları sayesinde başarılı futbolcunun yolu şimdi de teknoloji dünyasıyla kesişiyor.

Messi

Efsanevi futbolcu, Amerika’da teknoloji dünyasının kalbi olan Silikon Vadisi’nde faaliyet gösteren start-up’lardan, yani yeni girişimlerden birine yatırım yapmaya hazırlanıyor. Sektöre hakim olan uzmanlarla çalışan başarılı futbolcu, Play Time ile bir ortaklığa girmeye hazırlanıyor. Futbolcunun şirketi, sektör uzmanları Razmig Hovaghimian ve Michael Marquez’in tavsiyesi üzerine Play Time’ın ortağı olacak.

Silikon Vadisi merkezli bir teknoloji şirketi olan Play Time, spor oyunları odaklı oyun stüdyosu Matchday’i 2022 Katar Dünya Kupası başlamadan açmış olacak. Şirketin teknoloji dünyasında nasıl bir yer edineceği şimdilik belirsizliğini koruyor ama şirketin ilk projeleri spor dünyasıyla iç içe bir stratejileri olacağını gösteriyor.

Katlanabilir iPad katlanabilir iPhone’dan önce gelecek