İleti Yönetim Sistemi (İYS) sonunda hizmete sunuldu

spam1

Bir süredir hazırlıkları devam eden İYS nihayet kullanıma sunuldu. İşte İleti Yönetim Sistemi ile ilgili tüm detaylar.

Bilindiği üzere Ticaret Bakanlığı bir süredir İleti Yönetim Sistemi yani kısaca İYS isimli bir sistem üzerinde çalışıyordu. Bu sistem basitçe telefonunuzu arayan ya da mesaj atan kurumsal yerleri engellemenizi sağlayacaktı.

Günümüzde pek çok kişi çeşitli bankalardan, operatörlerden ya da farklı kurumlardan telefon alıyor. Bu telefonlar aslında kişinin onayı ile gerçekleşiyordu. Elbette şimdiye kadar bu onayı düzenleyebileceğimiz bir sayfa bulunmadığı için yapabildiğimiz tek şey arayanları kara listeye dahil etmek oluyordu.

Şimdi gelen İYS ile bu tarz şeylere gerek kalmadı. Artık e-devlet üzerinden sizi aramasını istediğini numaraları, ya da mesaj göndermesini istediğiniz kurumları kendiniz sınırlandırabileceksiniz.

İleti Yönetim Sistemi e-devlet üzerinden kullanıma sunuldu

İYS’yi kullanmak için yapmanız gereken şey ise çok basit. e-devlet’e giriş yaptıktan sonra Ticaret Bakanlığı sekmesine giderek Elektronik İleti Yönetim Sistemine giriş yapabilirsiniz.

Buradan numaranızı tanımlayarak sizi arayan ya da mesaj atan kurumsal firmaların dökümünü çıkartabilirsiniz.

İlk başta tüm firmalar için SMS ve arama izni onaylı bir şekilde görünecektir. Sizi aramasını ya da mesaj atmasını istemediğiniz kurumları tek tek düzenleyerek izinlerini iptal etmeniz gerekiyor.

İzinlerini kaldırdığınız banka, operatör, hastane ya da benzeri kurumlar bundan sonra size mesaj atamayacak ve sizi arayamayacaklar.

Donald Trump bütün sosyal medyadan ban yedi!