Merkel Seçim Çalışmaları Kapsamında Otomobil Üreticileri ile Görüştü

Merkel Seçim Çalışmaları Kapsamında Otomıbil Üreticileri ile Görüştü

Almanya Başbakanı Angele Merkel Cumartesi günü yapılan yeniden seçim kampanyasında Alman otomobil üreticileri ile  ikili görüşmelere başladı.

Merkel otomobil devleri ile iş güvenliği ve yenilikler konusunda konuşarak üreticilere dizel emisyon skandalında kaybettikleri güveni yeniden kazanma fırsatı verdi. Merkel seçim anketlerinde rakiplerinin çok ilerisinde ancak 24 Eylül’e kadar Almanya genelinde 50 şehir gezmeyi planlıyor.

Muhafazakar Hristiyan Demokratik Birliği ekonomik istikrar platformunda yeni bir kampanya başlatan Merkel, Almanya ekonomisinin bel kemiği olan, en büyük ihracatçı ve ülkede 800.000 kişiye iş sağlayan otomobil endüstrisinde güven ortamının yeniden sağlanması için büyük çaba sarf ediyor.

Tüm Alman otomobil üreticilerine gölge düşüren ilk skandal 2015 yılında Volkswagen tarafından yapılan dizel emisyon yazılımlarındaki hileydi. Bu ayın başlarında ise politikacılar ve patronlar kirliliği azaltmak ve otomobil endüstrisinin hırpalanmış itibarını onarmak adına 5.3 milyon dizel otomobilin motor yazılımlarını ücretsiz kontrol etme kararı aldı.

Birçok siyasetçi Almanya’daki otomobil üreticilerinin yeni teknoloji ve altyapıya yeterince yatırım yapamamasından korkuyor.

Tartışmalara katılan Yeşiller Partisi Başkanı dizel teknolojisinin daha çok krize sebep olacağını söyledi ve elektrikli otomobillerin tek çözüm olduğunu savundu. Buna karşı Mercedes üreticisi Daimler, Porsche ve Robert Bosh‘a ev sahipliği yapan Baden-Württemberg’in Başkanı Winfried Kretschmann, dizelin küresel ısınmadaki en büyük etken olan karbondioksitin azalmasına yardımcı olan temiz bir teknoloji olduğu konusunda diretiyor.