Google öksürük ve horlamayı algılayacak özellik konusunda çalışıyor

yy

Google, yakında kullanıcıların uykularında horlayıp horlamadığını veya öksürüp öksürmediğini tespit etmeye yarayacak özellik konusunda çalışıyor. 

Arama devi Google’ın Pixel ve Android için bu iki yerleşik özellik üzerinde çalıştığı bildiriliyor.  Öyle ki Health Studies uygulamasının yükleme dosyasında kod satırlarını tespit edildi. Şirketin, yalnızca şirket çalışanlarına açık olan ‘Sleep Audio Collection’ adlı bir çalışma yürüttüğü ortaya çıktı. 

“Bu çalışmaya katılmak için Android telefona sahip Tam Zamanlı bir Google çalışanı olmalısınız. Bu çalışma için gerekli çevresel koşullar, aynı odada, rakip bir şirkette çalışmayan birden fazla yetişkin uyuyan kişinin olmamasıdır.” Google’ı açıkladı. Google, deneyle birlikte, Android’de bulunabilecek gelişmiş bir algılama yetenekleri ve algoritmaları paketi sunmak için gerekli verileri toplamaya çalışıyor. 

Google

Öksürük ve horlama algılama özelliklerinin, kullanıcılar için uyku izleme özelliği olarak çalışacağı ve söz konusu ölçümleri uyku sırasında izleyeceği bildiriliyor. Şirket işlevin gizliliği koruyan, cihaz üzerinde çalışacağını, bu da toplanan verilerin yerel olarak telefonda güvenli bir şekilde işlenip depolanacağı anlamına geldiğini söyledi. Horlama ve Gürültü algılama özelliği, Fitbit Sense ve Versa 3’ün yanı sıra ikinci nesil Nest Hub’da zaten mevcut.

Şu anda öksürük ve horlama tespitinin Pixel’e özel bir özellik olup olmayacağı veya geniş Android cihazlarda mevcut olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Özelliğin özellikle uyku apnesi ile mücadele eden kişiler için pek çok avantajı olduğu söyleniyor. 

Samsung yakında Avrupa’da Galaxy A23 5G’yi piyasaya sürecek