Meizu 16’nın ekran altı parmak izi okuyucusuyla geleceği kesinleşti!

meizu 16ı

Parmak izi okuyucusunu ekranın altına taşıyan firmalar arasında Meizu da katılıyor. Çinli üreticinin yeni amiral gemisi modeli Meizu 16, ekran altı parmak izi okuyucusuyla gelecek.

Geçtiğimiz yıl Apple’ın satışa sunduğu iPhone X modeli, sektördeki dengeleri tamamen değiştirdi. Apple’ın parmak izi okuyucusunu rafa kaldırarak, FaceID’ye geçiş yapması, sektördeki diğer üreticileri de harekete geçirdi.

Pek çok üretici, kullanıcılar için yüz tanıma teknolojisine oranla daha güvenilir olduğu düşünülen parmak izi okuyucusundan vazgeçmek yerine, bu teknolojiyi güncelleme kararı aldı.

Nitekim sonuç olarak telefonun ön tarafında ekranın altına ya da sırt bölümüne konumlandırılmış olan parmak izi okuyucusu, ekranın altına taşınmış oldu.

Şimdiye kadar bu teknoloji Vivo, Xiaomi ve ZTE gibi üreticiler tarafından kullanılmıştı. Son sızdırılan bilgilere bakacak olursak, Meizu da ekran altı parmak izi okuyucusu teknolojisini kullanan üreticiler arasına katılıyor.

Meizu 16, iPhone X’te bile olmayan bir özellikle gelecek

Bilindiği üzere Meizu, uzun süredir yeni amiral gemisi modeli üzerinde çalışıyor. Önümüzdeki günlerde resmiyet kazanacak olan bu model, çentiksiz tasarım çizgisi ve ideal ekran gövde oranıyla dikkat çekmişti.

Geçtiğimiz gün Meizu 16 için yeni bir görsel daha sızdırıldı. Sızdırılan bu görsele aşağıdan göz atabilirsiniz.

meizu 16

Meizu 16 için sızdırılan yeni görselden de net bir şekilde anlaşılacağı üzere, Çinli üreticinin yeni amiral gemisi modeli ekran altı parmak izi okuyucusuyla satışa sunulacak.

Çentikli Vivo 1805 ortaya çıktı