Parmak izi teknolojisini kullanan 5 telefon markası!

parmak izi okuyuculu telefonlar

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefonlar her geçen gün daha da kişiselleşiyor. Fotoğraflar, sağlık uygulamaları, rehber, mobil uygulamalar, notlar derken neredeyse tamamen kişiselleşen telefonları korumak için güncel yöntemlerden bir tanesi olan parmak izi okuma teknolojisini ele alıyoruz. Parmak izi okuyucusu sizin için önemliyse, bu dosyamız tam size göre.

parmak-izi-okuyuculu-telefonlar

Gerek teknik özellikler gerekse yazılımsal yetenekler arttıkça akıllı telefonlar gelişiyor. Depolama alanı, işlemci gücü ve ekran boyutu derken çoğu işimizi telefonlarımız üzerinden yapmaya başladık. Durum böyle olunca güvenlik çok önemli bir satın alma kriteri olarak karşımıza çıkmaya başladı. Kullanıcılar, daha özel akıllı telefonlar talep ediyor.

Akıllı telefonların güvenliği için uygulanan çeşitli yöntemler var. Ekran kilidi, GPS üzerinden telefonu bulma servisleri, telefonu şifreleme özelliği gibi çözümlerin yanı sıra bir de parmak izi okuma teknolojisinden bahsetmek mümkün. Bu teknolojinin güvenirliliği her ne kadar tartışmaya açık olsa da günlük hayatta sağladığı pratiklik oldukça cezbedici. Bir saniyeden kısa sürede akıllı telefonun ekran kilidini açmamız, uygulama indirilirken uzun hesap parolaları yerine parmak izimizle bu ekranı geçebilmemiz zaman kazandırıyor.

İlerleyen sayfalarda akıllı telefonlarında parmak izi okuma teknolojisine yer veren markaları ve ilgili modelleri görebilirsiniz. Tabii ki tüm modelleri listelemek mümkün değil. Güncel, halen satışta olan ve Türkiye’de satılan marka ve modellere ağırlık verdik. Bizim seçtiklerimiz haricinde eklemek istediğiniz marka ve modeller olursa, yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.