Samsung Galaxy S9 hakkında son detaylar

Ekran Resmi 2018 02 14 11.31.13

Samsung’un yeni amiral gemisi modeli Galaxy S9, 25 Şubat’ta resmiyet kazanacak. Güney Koreli teknoloji devi daha önce yaptığı açıklamada 25 Şubat’ta Unpacked etkinliğinin gerçekleşeceğini belirtmişti. Bu etkinlikte S9 ve S9+’ın yanı sıra bazı aksesuarlar da tanıtılacak. Peki gelelim asıl soruya. Galaxy S9’da ekran altı parmak izi okuyucusu olacak mı? İşte bu konuyla ilgili son detaylar.

Galaxy S9 ve S9+’da da ekran altı parmak izi okuyucusu yok

Geçtiğimiz sene Samsung ve Apple’ın parmak izi okuyucusunu ekranına altına yerleştireceğine dair bazı iddialar vardı. Fakat bu iddialar asılsız çıktı. Samsung yetkilileri bu konuda yoğun bir Ar-Ge süreci yürüttüklerini fakat istedikleri randımanı alamadıklarını açıklamışlardı.

Galaxy S8 ile birlikte gelmeyen bu özelliğin Note 8’de olabileceği iddiaları gündeme gelmişti. Fakat Samsung bu özelliğe Note 8’de de yer vermedi. Haliyle gözler bu sene satışa sunulacak olan Galaxy S9 ve S9+’a çevrildi. Her ne kadar sızdırılan son görsellerde parmak izi okuyucusu telefonun sırt kısmında gibi görünse de bazı kesimler bu görüntülerin aslını yansıtmadığını savunmuştu. Fakat Güney Kore’den gelen son raporlara göre Samsung parmak izi okuyucusunu S9 ve S9+’ta da ekranın altına yerleştirememiş.

Açıkçası, Samsung gibi Ar-Ge çalışmalarında verimli bir şirketin, parmak izi okuyucusunu hala ekranın altına yerleştirememiş olması biraz ilginç. Keza bahsettiğimiz firma, OLED ekran pazarının yüzde 90’a yakınına hitap ediyor.