MediaTek’den Qualcomm’a gözdağı!

mediatek

Uzun bir süredir Qualcomm’un gölgesinde olan MediaTek artık sektörde oyun kurucu olmanın keyfini yaşıyor!

MediaTek’den Qualcomm’a gözdağı! Mobil işlemciler denildiği zaman akla gelen ilk isim uzun bir süre Qualcomm olmuştu. Birçok akıllı telefon kullanıcısının telefon tercihi noktasında Qualcomm mu MediaTek mi ikilisinde, Qualcomm’u tercih etmesi bunun en büyük göstergelerinden biriydi. Bununla birlikte, klasikleşmiş bir ifadeyle bu sektörde kartlar yeniden dağıtılıyor.

İsmi ısınma ve güncelleme problemleriyle özdeşleşmiş olan ve bu nedenle de hep en büyük rakibinden bir adım geride kalan MediaTek’in başkan yardımcısı Finbarr Moynihan tarafından yapılan açıklamaya göre, bu durum artık tarihe karıştı.

Şirketin yeni yonga setlerinin hiç birinde artık ne ısınma probleminin ne de güncelleme sorununun bulunmadığını iddia eden Moynihan, bu problemlerin artık tek adresinin Qualcomm olabileceğini sözlerine ekledi.

Snapdragon 888

MediaTek’den Qualcomm’a gözdağı!

Piyasaya sürülen en yeni yonga seti olan Dimensity 9000 ile ilk Cortex-X2 çekirdekli yonga seti unvanını ele geçiren Tayvanlı şirketin işlemcisi, aynı zamanda ilk 320MP kamera desteği sunan ve AnTuTu’da 1 milyon puan barajını aşan ilk yonga seti unvanlarını da ele geçirdi. Tüm bu özellikleri sayesinde Dimenstiy 9000, en büyük rakibi konumunda olan Snapdragon 888’e de önemli bir göz dağı vermiş oldu.

Tabi Tayvanlı şirketin başkan yardımcısı tarafından yapılan bu açıklamaların ardından gözler bu defa Qualcomm’a çevrildi. Son günlerde, MediaTek’in gölgesinde kalmış gibi görünen Amerikalı şirket bakalım bu açıklamalara herhangi bir yanıt verecek mi?

2022 Ford Ranger yeni tasarımıyla geldi: Canavar gibi araç