MEB Bakanı açıkladı! Okullar en son kapanacak!

Okullar ne zaman açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı okulların durumuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, okulların kapatılıp kapatılmayacağı hususuna da açıklık getirdi.

MEB Bakanı açıkladı! Okullar en son kapanacak! Milli Eğitim Bakanı Özer, okulların ne zaman kapanacağına dair söylemlere ve iddialara yanıt verdi. Özer, okulların yakın gelecekte kapanmayacağını ima etti.

Şu anda okulları açık tutmamızla ilgili en büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılanma oranı. Hem birinci doz hem de ikinci doz aşılanma oranlarında öğretmenlerimizin yakalamış olduğu oran Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Gelinen noktada artık aşı çok kolay erişilebilir bir nesneye dönüştü ve vatandaşlarımızın aşılanma oranı giderek artmaya başladı. Şu anda bilimsel yaklaşımlar içerisinde başka bir çözüm yolu da yok.

Yeni eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak

Aşı olacağız, maske, mesafe ve hijyene dikkat edeceğiz. Dolayısıyla 6 Ağustos tarihinden itibaren Bakanlık görevini devraldıktan sonra, devir teslim töreninde açıkladığım gibi okullar ilk açılan ve son kapatılan yerler olmak zorundadır. Dolayısıyla eğer biz hayatı normalleştireceksek mutlaka eğitimi normalleştirmek durumundayız.” dedi.

MEB Bakanı açıkladı! Okullar en son kapanacak!

Bakan Özer sözlerine şöyle devam etti. “ 3. haftadayız, 6 Eylül’de eğitim-öğretim başladı. Kurulan mekanizma hakikaten çok sağlıklı bir şekilde işliyor. Kamuoyunda zaman zaman farklı iddialar ortaya atılıyor. Onlara burada değinmek isterim. İşte ‘Başlangıçta 2 haftada 200’ün altında sınıf yüz yüze eğitime ara verirken, daha sonra bu sayılar arttı.”

Görünen o ki vaka artışı yüzünden okulların kapanması en azında şimdilik çok da olası görünmüyor.

iPhone kullanıcıları Fortnite oyununu uzun bir süre daha bekleyecek