MEB açıkladı! Sınavlar sonunda ertelendi!

MEB duyurdu! Okullar 15 Şubat'ta açılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı sonunda öğrencilerin beklediği müjdeyi verdi. Yüz yüze sınavlar ertelendi. İşte konu ile ilgili detaylar.

Öğrenciler uzun bir süredir yüz yüze sınavların ertelenmesi ve hatta bu sınavların online olarak yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunuyorlardı. Sonunda bu çağrı karşılık buldu.

Son dönemde koronavirüs vakalarındaki artışlar göz önüne alınarak yüz yüze yapılacak olan sınavların Mayıs ayına ertelenmesine karar verildi. Normal şartlarda yüz yüze sınavlar önümüzdeki hafta başlayacaktı. Fakat yeni takvim dahilinde sınavların başlangıcı Mayıs ayına kaydırılmış oldu. Dilerseniz MEB tarafından yapılan paylaşıma aşağıdan göz atabilirsiniz.


MEB açıkladı! Sınavlar sonunda ertelendi!

MEB’ten yapılan açıklamaya göre 29 Mart’ta başlaması planlanan yüz yüze sınavlar 3 Mayıs tarihine ertelendi. Buna göre lise hazırlık, 9, 10 ve 11 sınıfların yüz yüze sınavları Mayıs ayında gerçekleşecek.

12. sınıfların sınavları ise daha önce kararlaştırılan tarihlerde yapılacak. Yani 12. sınıfların sınav takviminde herhangi bir değişiklik olmadı.

Eğer vaka sayılarındaki artış devam ederse muhtemelen yüz yüze sınavlar online olarak da yapılabilir. Ya da öğrencilerin notları için farklı metotlar kullanılabilir. Bunu zaman belirleyecek. Şunu da dip not olarak belirtmemiz gerekiyor.

Sınavlar vaka sayılarındaki artışa göre planlandığı için Mayıs ayındaki takvim için de kesin konuşmamak gerekiyor. Çünkü mevcut şartlarda vakaların düşmesi pek de olası değil.

23 Mart vaka sayısı açıklandı! Korkutan tablo