Maserati, 2019 yılı sonrası tüm modellerini elektrikli yapacak

Maseratii

Ünlü otomobil üreticisi Maserati aldığı karar ile 2019 yılı sonrası tüm modellerini elektrikli tarzda üretecek ve tüketicinin hizmetine sunacak.

Son zamanlarda birçok üst düzey otomobil üreticisi yakın gelecekteki modellerini elektrikli otomobil olarak piyasaya süreceklerini açıklıyor. Son olarak italyan spor otomobilleri üreticisi Maserati 2019 yılı sonrası modellerini tamamen elektrikli üretmeye karar verdi.

Yatırımcı konferansı dahilinde açıklamalarda bulunan FCA CEO konumunda ki Sergio Marchionne, şirket çatısı altında bulunan tüm ürünlerinin %50’sinde 2022’ye kadar elektrik destekli modelleri bulunacağını vurguladı.

Yapılan bu proje doğrultusunda premium spor otomobil üreticisi konumunda kendine yer bulan Maserati, 2019 yılından sonra sadece elektrikli ürünler ile pazardaki kullanıcıya hitap edecek. Şirket bu doğrultuda 2019 yılında bir SUV modeli planlarken, 2020 yılında ise piyasaya EV modeli ile gelmeyi düşünüyor. Çevreci performansı ile bu konuda hassas olan bünyeyi de beraberinde toplamayı ihmal etmiyor. Bu konuda teknik olarak ise  plug-in hibrit güç ünitesi bulunan modeller ön plandaki yerini alacaklar gibi gözüküyor.

Sonuç olarak birçok şirket elektrikli araçlar konusunda büyüyen pazar durumunuda dikkate alarak ürün yelpazesini daha da geniş tutmanın hesaplarını yapıyor. Bu projelerin sonucu da şirketlerin büyüme rakamlarında oldukça olumlu hanelerle karşı karşıya kalması diyebiliriz.

Mercedes-Benz’in ilk Pick-Up modeli X-Class Kasım’da Satışa Sunulacak