Bill Gates kripto para yatırımları hakkında konuştu

Bill Gates kripto para yatırımları hakkında konuştu

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, Reddit’te yakın zamanda ‘Bana Her Şeyi Sor’ borsasında servetinin bir kısmını kripto para birimlerine dağıtmayı düşünmediğini açıkladı. İşte detaylar.

Bill Gates ayrıca, dijital varlıkların onun işi olmadığını savunarak farklı şeylere yatırım yapmayı sevdiğini açıkladı. “Değerli çıktıları olan şeylere yatırım yapmayı seviyorum. Şirketlerin değeri, nasıl harika ürünler ürettiklerine bağlıdır. Gates, Reddit borsasında yaptığı açıklamada, kriptonun değeri, başka birinin onun için başkasının ödeyeceğine karar verdiği değerdir, bu nedenle diğer yatırımlar gibi topluma katkıda bulunmaz” ifadelerini kullandı.

Bill Gates kripto para yatırımları hakkında konuştu

Ek olarak, kriptonun “başka birinin onun için başkasının ödeyeceğine karar verdiği şey olduğunu ve böylece diğer yatırımlar gibi topluma katkıda bulunmadığını” açıkladı. Bitcoin’e “tarafsız bir bakış” atarken, yine de yatırım yapmayacağını söyledi. Ek olarak, kriptoya yatırım yapmakla ilgilenenleri, ciddi finansal kayıplara maruz kalabilecekleri için BTC’ye yatırım yaparken son derece dikkatli olmaları konusunda uyardı. Elon Musk’tan daha az parası olan herkese dijital varlık evrenine girerken “dikkatli” olmalarını tavsiye etti.

Bu arada Bill Gates, yaklaşık 940 milyon dolarlık Canadian National Railway Co. hissesini sattı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na göre Cascade Investment, 27 Nisan’dan 12 Mayıs’a kadar Montreal merkezli şirketteki hisselerinin kabaca %12’sini boşalttı ve geriye yaklaşık %9 veya 6,8 milyar dolar hisse bıraktı. Musk’ın yaklaşımından tam ters bir yaklaşım benimseyen Gates kriptolara karşı.

Uzaya fırlatılan roketler çevre üzerinde beklenmeyen etkiler yaratıyor