Avengers Endgame hakkında neler öğrendik

avengers endgame

#İŞBİRLİĞİ

2019’un en çok merak edilen filmi Avengers Endgame 26 Nisan’da vizyona girecek. Peki film için şimdiye kadar yayınlanan tanıtım videoları bizlere hangi ipuçlarını verdi? İşte detaylar.

Marvel evrenindeki tüm dengeleri değiştirecek olan Avengers Endgame, 26 Nisan’da vizyona girecek. Filmin gösterime girmesine yaklaşık olarak 20 gün kaldı diyebiliriz. Biz de bu süre içerisinde filmde ne gibi sürprizlerle karşılaşacağımızı sizler için özetlemek istedik.

Hemen baştan belirtelim. Avengers Endgame hakkında birazdan okuyacaklarınız, şimdiye kadar yayınlanan tanıtım videolarından çıkarttığımız sonuçlardır. Dolayısıyla filmde farklı bir işleyişle de karşılaşabiliriz.

Iron Man yaşayacak mı?

Avengers Endgame ile ilgili en çok merak edilen sorulardan birisi de Iron Man’in yaşayıp yaşamayacağı. Malum yayınlanan ilk tanıtım videosunda Tony Stark’ı çaresizlik içerisinde bir uzay gemisinin içerisine sıkışmış şekilde görmüştük.

Stark kayıt yaptığı esnada 1 günlük havasının kaldığını ve ölüme yakın olduğunu aktarmıştı. Fakat sonradan yayınlanan tanıtım videosunda Stark’ın kurtularak Avengers ekibine dahil olduğunu gördük.

Yani kısaca özetlemek gerekirse, Avengers Endgame’da Iron Man aktif bir rol üstlenecek. Filmin sonlarına doğru bu karakterin ölmesi sürpriz olmayacaktır. Fakat tanıtım videolarında görüldüğü üzere bir uzay gemisinin içerisinde havasızlıktan ölmeyeceği kesin diyebiliriz.

Captain Marvel takıma dahil oluyor

Avengers Endgame ile ilgili bir diğer soru da Captain Marvel’ın filme nasıl dahil edileceğiydi. Malum Infinity War’ın sonunda Nick Fury, Captain Marvel’a bir sinyal göndermiş ve sonrasında toza dönüşmüştü.

Captain Marvel’ın Avengers Endgame’e nasıl dahil olacağını Cpt. Marvel filminin sonunda yayınlanan sahne ile gördük. Nick Fury’nin sinyal cihazı aniden kapandıktan birkaç saniye sonra Captain Marvel, Avengers üyelerinin yanında belirip, Nick Fury’i soruyordu.

Zaten Captain Marvel çıktıktan sonra yayınlanan Avengers Endgame fragmanında da Captain Marvel’ı Thor ile tanışırken görüyorduk.

Dolayısıyla bu karakterin Endgame’de önemli bir rolde yer alacağı su götürmez bir gerçek. Hatta kesin olmamakla birlikte Iron Man’i de Captain Marvel’ın kurtardığına dair güçlü söylentiler mevcut.

Captain America ve Iron Man barışıyorlar

Captain America Civil War filminden beri Steve Rogers ve Tony Stark’ın arası biraz limoni diyebiliriz. Hatta Infinity War filminde iki karakteri yan yana göremedik. Peki bu küslük nereye kadar sürecek?

Hemen cevaplayalım. Captain America ve Iron Man arasındaki buzlar Endgame’de tamamen eriyecek. Zira yayınlanan Thanos fragmanında da Steve Rogers ve Tony Stark’ın el sıkıştıklarına tanıklık etmiştik.

Genel kanı Endgame’in Iron Man ve Captain America’nın son Marvel filmi olacağı yönünde. Böylelikle iki karakter de Marvel’a küs bir şekilde veda etmemiş olacaklar.

Ekran Resmi 2019 04 03 14.23.32

Thanos yeni zırhıyla göz kamaştırıyor

Gelelim Endgame’de yer alacak en önemli figürlerden birisine. Marvel şimdiye kadar yayınladığı tanıtım videolarında Thanos’a net bir şekilde yer vermemişti. Ta ki yayınlanan son tanıtım videosuna kadar.

Kısa süre önce yayınlanan yeni tanıtım videosunda, Thanos’u yeni zırhı içerisinde görme fırsatına sahip olduk. Elbette bu zırhın ne gibi fonksiyonlara sahip olduğunu şimdilik bilmiyoruz.

Sonuç olarak Avengers Endgame 26 Nisan’da izleyiciyle buluşmuş olacak. O zaman Marvel evrenindeki ilk perdenin nasıl kapandığına da tanıklık etmiş olacağız.