Kuyruklu yıldızlar hakkında yeni keşifler yapıldı

kuyruklu yildiz

Evrendeki en tuhaf yapılar arasında sayılabilecek kuyruklu yıldızlar son dönemlere damgasını vurdu. Bundan 3 hafta kadar önce kuyruklu bir yıldızın Güneş ile çarpışma videoları bu tür yapıların hayatın başlangıcını oluşturabileceğini gösterdi.

Astronom Christian Eistrup tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, kuyruklu yıldızların aslında birbirine çok benzeyen yerlerden geldiği ortaya çıktı. Böylece aslında evrenin önemli bir gizemini açığa çıkaracak olan kuyruklu yıldızların aslında temel yapı taşları bakımından birbirine çok yakın olduğu görüldü.

Kuyruklu yıldızlar insanların ilk oluşum evresini sağladı

Kuyruklu yıldızlarda bulunan buz kütlesi içerisinde bazı küçük mikroorganizmaların yaşamasına olanak sağlıyor. Bu sayede evrenin çok daha derin yerlerinden gelen küçük canlı yapılar başka bölgelerde yaşamın oluşmasını sağlıyor olabilir.

kuyruklu yildizlar

Kuyruklu yıldızların tek bir yapıda mı yoksa grup halinde mi oluşum sağladığı henüz tam olarak bilinmiyordu. Ancak yapılan araştırmalar sonucunda, kuyruklu yıldızlarda yer alan yapıların kimyasal dönüşümleri izlendi. Böylece sıcaklık her ne kadar -250 dereceye düşse bile yine de kimyasal yapının bir arada bulunabildiği görüldü.

Bazı teorisyenlerin bu yıldızlara verdiği önem son derece yüksek. Bazıları bu yıldızların dünya yaşamını değiştiren ana etken olduğunu ifade ediyor. Peki sizce de kuyruklu yıldızların insan yaşamını başlatma ihtimali yüksek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Mars’ta yaşanan devasa çığ görüntülerini NASA yayınladı