Mark Zuckerberg Instagram paylaşımı ile olay oldu

Mark Zuckerberg Instagram paylaşımı ile olay oldu

Mark Zuckerberg geçtiğimiz günlerde ailesi ile bir Instagram postu paylaştı ancak post kısa sürede olay oldu. İşte tüm detaylar.

Mark Zuckerberg, 4 Temmuz’da ailesinin bir fotoğrafını paylaşıp kızlarının yüzlerini gizlemesinin ardından, bazıları tarafından ikiyüzlülük nedeniyle eleştirildi. Bağımsızlık Günü’nü kutlamak için teknoloji milyarderi, yönettiği teknoloji platformlarından biri olan Instagram’da eşi Priscilla Chan ve üç kızı Aurelia, Maxima ve August’un bir fotoğrafını paylaştı, ancak kızlarının suratını gizledi.

Mark Zuckerberg Instagram paylaşımı ile olay oldu

“4 Temmuz kutlu olsun! Bu yıl için şükredecek çok şey var. Büyük kızlar yaşlandıkça, onlarla Amerika’nın neden bu kadar harika olduğu hakkında konuşmayı seviyorum. Yakında küçük Aurelia ile de görüşmek için sabırsızlanıyorum.” ifadeleri ile paylaşılan gönderi sosyal medyada tepki topladı.  Gönderi, karışık tepkilerle karşılandı ve bazıları, Facebook ve Instagram geçmişte insanların mahremiyetini ihlal etmekle suçlanırken, Zuckerberg’in çocuklarının mahremiyetini korumaya çalışmasının ikiyüzlü olduğunu savundu. Fotoğrafla ilgili en önemli yorumlardan biri, “Zuck bile çocuklarının yüzünü internete koymak için platformlarına güvenmiyor” diyen bir Instagram kullanıcısından geldi.

Birçoğu bu yorumu beğendi. Bloomberg muhabiri Reyhan Harmancı, Twitter’da yaptığı bir paylaşımda, “Zuck’ın sosyal medya platformunda çocuklarının yüzlerini bulundurmama kararı beni büyüledi” dedi. Mark Zuckerberg şirketleri, son aylarda mahremiyetle ilgili çok sayıda yüksek profilli anlaşmayla karşı karşıya kaldı. Gizlilik ve güvenlik devam eden bir sorun iken bu hamle oldukça dikkat çekti denebilir.

Viewsonic LS610WH : Güç adaptörlerine ihtiyaçı ortadan kalkıyor