Mario Kart’tan büyük başarı

Mario Karttan büyük başarı

Çıkmasının üstünden bir ay bile geçmeyen Mario Kart 8 Deluxe, Nintendo’nun yüzünü güldürüyor. Bunun yanısıra diğer rakamlar Mario Kart’ın büyük başarısını gözler önüne seriyor.

Oyun dünyasının olmazsa olmaz türlerinden birisi de yarış. Zira eğlenceli yapısı ile dikkat çeken yarış oyunları, birçok türe göre daha fazla oyuncuya hitap ediyor. Tüm zamanların en çok satan yarış oyununu merak ettiniz mi? Bir araştırmaya göre Mario Kart’tan büyük başarı geldi.

En çok bilinen yarış oyunları arasında Need For Speed, Gran Turismo ve Forza gibi seriler bulunuyor. Bu oyunların ne kadar çok oynandığını hepimiz biliyoruz. Ancak en çok satan oyun, bu isimlerden birisi değil. NPD Group‘un açıklamasına göre Mario Kart, Amerika’da tüm zamanların en çok satan oyunu konumunda. Analist Mat Piscatella, “Mario Kart 8 Deluxe, geçtiğimiz ayın en çok satan oyunuydu. Marka olarak Mario Kart, Amerika’da tüm zamanların en çok satan yarış oyunu.” açıklamasında bulundu.

Şüphesiz ki bu rakamların sadece Amerika içinde geçerli olduğunu, bazı pazarlarda işlerin değişebileceğini belirtelim. Ancak, Amerika büyük bir pazar ve bu rakam Nintendo’nun Mario Kart serisi ile ne kadar başarılı bir grafik çizdiğini gösteriyor. Analist, açıklamasında Mario Kart 8 Deluxe’ten bahsetmiyor, Mario Kart serisinden bahsediyor. Mario Kart, ilk olarak 1992‘de hayatımıza girmişti, açıklamada tüm oyunların toplamından bahsediliyor.

Serinin son oyunu 8 Deluxe, çıkışının üstünden bir ay geçmeden 500.000’in üzerinde dijital satış sayısına ulaştı. Bu arada yine Amerika’daki rakamlara göre Nintendo Switch, son iki ayın en çok satan oyun konsolu oldu.

Fenerbahçe, Euroleague şampiyonu oldu, sosyal medya yıkıldı