Efsanevi Oyun, Nintendo Wii U’ya Geliyor!

nintendo wii u

Geçtiğimiz yüzyılın efsanevi oyunlarından biri, birkaç gün içerisinde Nintendo Wii U ile buluşmaya hazırlanıyor.

Takvimler 1997 yılını gösterdiğinde, Nintendo ve Sega ikilisi, en büyük kozlarından birini yarış simülasyonu olarak uyarlamaya karar verdi. Evet doğru tahmin ettiniz; Sega ve Nintendo’nun aklındaki isim Mario idi. İki teknoloji devi, Mario Kart 64 isimli oyunu, Nintendo konsollarında satışa sunarak başarıdan başarıya koştu.

Nintendo, bu efsanevi yapımı elden geçirerek, hali hazırdaki konsolu Wii U için satışa sunmaya karar verdi. Mario Kart 64’ün geliştirilmiş, HD görüntü kalitesine uyarlanmış ve genişletilmiş sürümü, 21 Ocak 2016’da, öncelik Kuzey Amerika pazarı olmak üzere resmen satışa sunulacak. Yapım, en geç Şubat ayında, Avrupa ve Asya’daki oyun müdavimleri ile buluşacak.

nintendo wii u

Mario Kart 64’ün Avrupa fiyatı, 8.99 euro olacak.

Mario Kart 64’de; Mario Kart’ın efsanevi pistleri de yer alacak. Bunlar arasında Moo Moo Farm, Toad’s Turnpike ve Yoshi Valley bulunacak.

Oyunun en büyük kozu ise “Battle Mode” olacak. Bu modda, Wii U oyuncuları aralarında kıyasıya bir rekabete girebilecek ve envai çeşit silahtan faydalanabilecek.

Mario Kart 64, otoritelerce tarihin en iyi yarış simülasyonlarından biri seçilmiş ve 2007 yılında, tarihin en çok satan konsolu unvanını elinden bulunduran Nintendo Wii’ye uyarlanmıştı. Mod 7 grafikleriyle bezenmiş yapım, 16 yarış ve 4 battle-race seçeneklerini içinde bulunduruyordu.

Söz konusu yapım aynı zamanda, tarihin en iz bırakan 100 Nintendo oyunu listesinde 17.sıradan kendisine yer bulmuştu. Yarış simülasyonu sadece Kuzey Amerika’da 6 miyon, Japonya’da ise 3 milyon kopyadan fazla satış rakamlarına ulaşmayı başarmıştı. Tüm dünya esas alındığında oyunun başarısı, 20 milyon kopyayı rahatça aşacak değerde.

Öte yandan Nintendo Wii U’nun dünyadaki satış rakamı, öncüsü Nintendo Wii’nin çok gerisinde. Pazarın açık ara hakimi Wii’nin yanında, Wii U, güncel pazarda Sony PlayStation 4 ve Xbox One’ın çok gerisinde kalıyor. Japon teknoloji devi, konsolunu bir adım öteye taşımak için The Legend of Zelda: Wind Waker HD, Mario Kart 8 gibi oyunların yeni sürümlerine bel bağlıyor.