Mayıs ayının ilk haftasında en çok satan oyunlar

prey

Mayıs ayının ilk haftasında en çok satan oyunlar belli oldu. Bakalım çıkışının ilk haftasında Prey, kaçıncı sıraya oturdu?

Mayıs ayının ilk haftasında en çok satan oyunlar belli oldu. İlk 10 oyun içinde pek şaşırtıcı sonuçlar görmedik. Dikkat çeken tek detay ise Bethesda tarafından yayınlanan FPS oyunu Prey’in çıkış haftasında zirveye yerleşememesi oldu.

Mario Kart 8 Deluxe

İşte Mayıs ayının ilk haftasında en çok satan oyunlar

1. Mario Kart 8 Deluxe
2. Prey
3. Grand Theft Auto V
4. Call of Duty: Infinite Warfare
5. Lego Worlds
6. Rocket League
7. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
8. FIFA 17
9. Horizon Zero Dawn
10. Forza Horizon 3

Arkane Studios‘un geliştirdiği Prey, çıkış yaptığı haftada zirveye yerleşemedi. Zira birinci sıradaki Mario Kart 8 Deluxe sadece Prey için değil birçok oyun için ciddi bir rakip. Nintendo Switch’in peynir ekmek gibi sattığı düşünülünce firmanın kültürünü oluşturan Mario’nun yarış oyununun daha uzun süre listelerde üst sıralarda olacağını söylemek yanlış olmaz. Ancak Prey, aldığı olumlu yorumları devam ettirebilirse başarısını arttırarak bu tür listelerde daha uzun süre zirvede yer alabilir. Listedeki diğer oyunların ise dengeli sıralandığını söyleyebiliriz.

Bu listenin sadece İngiltere’deki satışlar göz önüne alınarak oluşturulduğunu belirtelim. Aynı anda listeye dijital satışların dahil olmadığını belirtelim. Dijital satışlar dahil olsa listede büyük farklılıklar oluşabilirdi diye düşünüyoruz. Liste İngiltere ile sınırlı olsa da oyun dünyasının genel davranışlarına yakın bir görüntü çizdiğini belirtelim.