Fenerbahçe, Euroleague şampiyonu oldu, sosyal medya yıkıldı

Fenerbahçe Euroleague şampiyonu oldu

Üst üste ikinci dörtlü finalini oynayan Fenerbahçe, Euroleague şampiyonu oldu, sosyal medya yıkıldı. İşte detaylar.

Koç Zeljko Obradovic ile başarıdan başarıya koşan Fenerbahçe, Euroleague şampiyonu oldu, sosyal medya yıkıldı. Fenerbahçe, dün sosyal medyanın bir numaralı gündemiydi.

Dün akşam Türkiye spor tarihi için özel günlerden biriydi. Çünkü Fenerbahçe, basketbolda Avrupa’nın en büyüğü olmak için sahaya çıkacaktı. Son iki sezonda iki kere dörtlü final oynayıp, birinde finali kaybeden sarı kanaryalar, şampiyonluğa inanmıştı. Taraftarları takıma sosyal medyadan destek veren Fenerbahçe, maçı istediği tempoda götürünce Twitter’da gün boyu, özellikle maç esnasında TT oldu. Maçın bitimiyle güçlü Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u 80-64 mağlup eden Fenerbahçe, 2016 – 2017 Euroelague şampiyonu oldu ve sosyal medya deyim yerindeyse yıkıldı.

Takımımızı destekleyen #Fener4glory, #Fenerbahçe gibi etiketler, 400 binleri geçen gönderilere ulaştı. Fenerbahçe’nin şampiyonluğu ulaşması ile ülke gündemine Aziz Yıldırım ve Barış Hersek gibi isimler de girdi. Fenerbahçe, Twitter’da o kadar konuşuldu ki, aynı gece La Liga’da 33. şampiyonluğunu ilan eden Real Madrid’in bile önünde yer aldı.

Fenerbahçe’nin Euroleague galibiyeti sadece Twitter’da değil, diğer sosyal ağlar Facebook ve Instagram’da da geniş yer buldu. Siyaset, sanat, spor gibi farklı dallardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, Arda Turan, İlkay Gündoğan, Acun Ilıcalı ve restoran zinciri sahibi Nusret’e kadar birçok isim, bu galibiyeti kutladı. Ülkemizden Medipol Başakşehir başta olmak üzere bazı spor kulüpleri ve dünyanın en iyi takımlarından Barcelona da Fenerbahçe’yi bu önemli galibiyeti için kutlamayı es geçmedi. Son olarak Fenerbahçe’ye ülkemize bu gururu yaşattığı için teşekkür ederiz.