Manuel vitesli araçlar tarihe karışıyor: 2021 yılı raporları çok şaşırttı

Araç kiralama hizmetleri İkinci el

Manuel vitesli araçlar her zaman için abartıldı. Hatta birçok kişi gerçek araçların manuel vites kullandığını bile söyledi. Ancak 2021 raporları bunun tam tersini gösteriyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Otomobiller genellikle vites türlerine göre ayrılıyor. Bazıları otomatik vites tercih ederken kimileri ise manuel konusunda ısrarcı. Otomotiv Distribütörleri Derneği tarafından 2021 yılı ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda bazı detaylar ortaya çıktı. Özellikle son dönemlerde büyük bir değişim yaşanıyor.

2021 yılının ilk 6 ayı ile ilgili ortaya çıkan detaylara bakıldığında 234 bin 963 adet otomatik vites otomobil satıldığı ortaya çıktı. Geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslandığında yaklaşık olarak yüzde 65,8 artış olduğu görünüyor. Bu veriler değerlendirildiğinde 2021 yılının ilk ayları manuel araçlar için tam bir cehennem oldu.

Üst segmentler tamamen otomatik vites: Manuel vitesli araçlar için elveda

Otomotiv Distribütörleri Derneği tarafından yapılan çalışmalar sonucunda özellikle orta ve üst segmentlerin otomatik vites kullanıldığı görülüyor. 2021 yılı verilerine bakıldığında ultra lüks segment, lüks segment ve üst ile birlikte orta segmentin tamamı otomatik vites tercih etti.

Manuel vitesli araçlar

Ortaya çıkan raporlar kontrol edildiğinde geçen yılın aynı dönemine göre otomobil satışlarında yüzde 52,4 oranında artış yakalandı. Ayrıca satışların sadece tek bir alanda değil tüm otomobil modellerinde yaygınlaştığı ortaya çıktı. Hafif ticari araç satışları ise yüzde 67,2 seviyesine ulaştı.

Otomobillerde ÖTV fiyatları artacak mı: Toyota açıklama yaptı

Otomobillerde büyük bir dönüşüm yaşandı ve bu durum uzun bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Özellikle 2021 yılı bunun en büyük işareti oldu. Peki sizce otomobil satışlarında yeni trend hangi yönde olacak? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.