Xiaomi, Redmi ile bir başarı daha elde etti

Xiaomi, Redmi ile bir başarı daha elde etti

Geçen yıl Şubat ayında Xiaomi, biri 10.000 mAh kapasiteli ve diğeri 20.000 mAh kapasiteli iki Redmi markalı güç bankasını tanıtmıştı. Şimdi ise şirket, bu iki adetten toplam 1 milyon adet sattığını açıkladı.

Xiaomi akıllı telefon pazarında gittikçe yükselen bir isim haline geldi. Satış oranlarıyla lider Samsung’a bile kafa tutan Çinli şirket Redmi markalı güç bankalarıyla da ciddi bir gelir elde etti. Şirket yayınladığı raporda Redmi markası taşıyan 10.000 mah ve 20.000 mah kapasiteli güç bankalarından 1 milyon adet sattığını açıkladı. Daha büyük olan model 18W, daha küçük olan ise 10W ile sınırlıdır. Her ikisi de bir USB-C veya microUSB kabloları kullanılarak yedeklenebilir. 1 milyon satış sadece Redmi markalı birimler için geçerli. Geçen yıl Xiaomi, 10 milyon Mi powerbank sattığını da duyurmuştu. 2015 yılında şirket, 10.400 mAh güç bankasının 10 milyon adet satılarak dünya çapında en çok satan aksesuarı olmasıyla övünüyordu.

Xiaomi, Redmi ile bir başarı daha elde etti

Redmi Xiaomi‘nin alt markası. 2019 itibariyle Redmi Xiaomi’den ayrılarak direkt farklı bir marka haline geldi. Redmi ürünleri Xiaomi’ye kıyasla daha düşük maliyetli cihazlara odaklanıyor. Bu da daha fazla alım gücü anlamına gelebiliyor. Redmi güç bankası satışlarının arkasında yatan sebep de bu olabilir. Bununla birlikte elbette ürünün fiyatına rağmen sunduğu performans yadırganamaz. Xiaomi, akıllı telefon sektöründe de öncüleğe doğru emin adımlarla koşuyor. Samsung ile başa baş olan yarışında ilerleyen zamanlarda neler yaşanacak göreceğiz.

Sadece düşüncelerle iletişim kurmak artık mümkün: Mucize gibi bir cihaz