MacOS güvenlik sorunları mı yaşıyor?

apple

Gerek akıllı telefon, gerek tablet gerekse de bilgisayar pazarındaki yerini güvenlik konusundaki katı kurallarına bağlı olan Apple, bugünlerde eskiye rahmet okutuyor.

MacOS güvenlik sorunları mı yaşıyor? Apple tarafından geliştirilen iOS işletim sistemi, akıllarda stabilite ve güvenlik kavramlarıyla özdeşleşmiş durumda. Amerikalı teknoloji devi bugün sahip olduğu konumu da aslında dolaylı olarak bu iki ayak üzerine inşa etti. Bununla birlikte son günlerde macOS kullanıcılarının uğraştığı dertler, Apple güvenliği eski günlerini aratır hale mi geldi sorusunu sorduruyor.

MacOS güvenlik sorunları

Problemin kaynağı demin de belirttiğimiz üzere macOS uygulama mağazası. Eğer siz de bir mac sahibiyseniz, son zamanlarda uygulama mağazasında sağdan soldan çıkan uygulama reklamlarını fark etmemiş olmanız imkansız. Dahası bu uygulamalardan bazıları kapatılamıyor ve illa da abone olunması gibi zorunluluklar getiriyor. Üstelik bu aboneliğin ücretsiz gibi bir algı yaratılıp ücret tahsilatı yapıldığı da gelen şikayetler arasında.

MacOS güvenlik sorunları

MacOS güvenlik sorunları mı yaşıyor?

İsim vermek gerekirse My Metronome isimli uygulama bu tip ısrarcı yazılımların başında geliyor. Mağaza penceresinde açılan ve hiçbir şekilde çıkış yapma imkanı tanımayan uygulama, kullanıcıları bir süre sonra zorunlu olarak abone olmaya yöneltiyor.

MacOS güvenlik sorunları

Aslında bu uygulamanın geliştiricisi tarafından sisteme dahil edilmiş birçok uygulamada bunun gibi sorunlar mevcut. Akıllarda ki soru ise, Apple’ın dillere destan güvenlik ağlarından bu tip zararlı yazılımlar nasıl geçmeyi başarıyor. Bu konuda henüz Apple tarafından yapılmış bir açıklama mevcut değilken, önümüzdeki günlerde bu tip şikayetlerin artmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Instagram herkes için ürün etiketlemeyi etkinleştiriyor