Instagram herkes için ürün etiketlemeyi etkinleştiriyor

Instagram herkes için ürün etiketlemeyi etkinleştiriyor

Bugünden itibaren, ABD’deki herkese açık hesapları olan tüm Instagram kullanıcıları, akış gönderilerinde ürünler etiketleme yapabilecek. Seçenek şimdiye kadar markalar ve bazı içerik oluşturucularla sınırlıydı ancak şimdi geniş bir kapsamda sunulacak. İşte detaylar.

Örneğin, gelişmekte olan içerik oluşturucular da bu özelliği artık kullanabilecek. Instagram ürünleri etiketleme özelliğini sadece belirli kullanıcılar ile sınırlı tutuyordu. Ancak bundan sonra herkes kullandığı ürünleri etiketleyip gösterdiği şeyleri satmaya çalışabilecek. Bu da uygulama üzerinden satışları ve dolayısıyla uygulamanın kazancını artıracak bir hamle olabilir.

Instagram herkes için ürün etiketlemeyi etkinleştiriyor

Uygulama daha önce, özelliğin arkasındaki fikrin, insanların “en sevdikleri küçük işletmeleri desteklemelerine” yardımcı olmak olduğunu söylemişti. En azından şimdilik, ürünleri etiketlerseniz satışlarda bir kesinti elde etmeyeceksiniz. Instagram bağlı mağazalarda özelliği test etti. Meta ise daha küçük içerik oluşturucuların uygulamaları aracılığıyla geçimini sağlamasına yardımcı olmak daha fazla özellik sunuyor.

Sevdiğiniz markalara ücretsiz promosyonlar vermeye hevesliyseniz, ürünleri etiketlemek sizin de işinize yarayacaktır. Oldukça kolay olan bu özellik diğer kullanıcıları etiketlemeye benzer şekilde çalışıyor. Öncelikle uygun bir markayı etiketlemeniz gerekecek, ardından tanımlayıcıları kullanarak ürünleri ekleyebilirsiniz. Etiketi eklemeden önce bir stil ve renk belirtebilirsiniz. Bir ürün etiketine dokunan herkes, o ürünü doğrudan uygulamada veya markanın ürün detay sayfasına giderek satın alabilecek. Ürün etiketleme, yayın gönderilerinde durmayacak. Uygulama, Hikayeler için benzer bir özellik getirmeye çalıştığını söylüyor.

Marvel’ın Thor: Love and Thunder filminden ilk fragman yayınlandı